«Αντιμετωπίστηκε ως πολυτραυματίας, υποβλήθηκε σε πολύωρες επεμβάσεις»

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται από χτες το απόγευμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» ο σαρανταοκτάχρονος Ρώσος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον μηρό και την κάτω κοιλιακή χώρα από εκμισθούμενο ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής. Το ταχύπλοο διενεργούσε έλξη «Θαλασσίου καναπέ».

Όπως ανέφερε το ΑΠΕ, ο άνδρας νοσηλεύεται σε καταστολή, ύστερα από σειρά πολύωρων χειρουργικών επεμβάσεων, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αναπληρωτής διοικητής του Ιπποκρατείου, Χρήστος Μάκος. «Διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο μας χθες το απόγευμα, ημέρα γενικής εφημερίας. Αντιμετωπίστηκε ως πολυτραυματίας, υποβλήθηκε σε πολύωρες επεμβάσεις (ορθοπεδικές, αγγειοχειρουργικές, ουρολογικές) και πλέον νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ, σε κρίσιμη κατάσταση» σημείωσε ο κ. Μάκος.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, βρίσκεται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα Χαλκιδικής. Παράλληλα διορίστηκε και πραγματογνώμονας ναυπηγός προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες του ατυχήματος.

Στο μεταξύ, άλλος ένας άνδρας, ηλικίας 49 ετών, τραυματίστηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή «Αρμενιστής» στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή Μαρμαρά, που ενημερώθηκε για το περιστατικό αργά το απόγευμα, ο 49χρονος τραυματίστηκε μετά από εκτέλεση βουτιάς από το υπό τη διακυβέρνησή του σκάφος «ΝΕΜΟ».

Ο άνδρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πολύγυρου, για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση μεταφέρθηκε για περαιτέρω εξετάσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η οικεία Λιμενική Αρχή διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τραυματισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook