Μπορεί ένα βόδι να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες; Και όμως μπορεί. Ο λόγος για το Poncho, το οποίο κατάφερε χάρη στα… κέρατά του να λάβει μια θέση στο εν λόγω βιβλίο με την αξία του.

Το συγκεκριμένο βόδι βρίσκεται στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ και δεν μοιάζει σε τίποτα με τα υπόλοιπα μεγαλόσωμα μηρυκαστικά θηλαστικά του είδους του. Οπως προαναφέρθηκε, έχει κάτι το ξεχωριστό! Κάτι που μπορεί να διακρίνει κανείς από χιλιόμετρα μακρυά. Τα κέρατά του.

Το ρεκόρ του επικυρώθηκε τον Μάιο και έκτοτε, ο Poncho έχει γίνει μία τοπική διασημότητα. «Όλοι οι γείτονές μου, κάθε φορά που έχουν παρέα, έρχονται για να δουν το βόδι. Είναι μεγάλος και ευγενικός. Ολοι του φέρνουν φαγητό, του αρέσουν τα μήλα, τα καρότα και τα ζαχαρωτά», λέει ο ιδιοκτήτης του.

Πολλοί μπορεί να τρομάζουν στην όψη του ωστόσο ο Poncho είναι ένας ευγενικός γίγαντας. Πληροφοριακά, το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε ένα βόδι του οποίου τα κέρατα ήταν κατά 2,5 εκατοστά μικρότερα. Κατά καιρούς έχουμε δει πολλές τέτοιες ιδιαιτερότητες σε μεγαλόσωμα ζώα, όπως μια αγελάδα 1.400 κιλών με ύψος 1,94.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook