«Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφική πενταετία 2010-1015, ντύθηκαν τώρα το μανδύα του “σωτήρα” και προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι για όλα τα δεινά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης, με αφορμή την επίσκεψή του στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ηρακλείου. 

Στις συζητήσεις που είχε με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ, κ. Γιάννη Χαραλαμπάκη, τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες που συνάντησε στην υπηρεσία, ο υποψήφιος βουλευτής είχε την ευκαιρία να αναφερθεί συνοπτικά στα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στον τομέα της φορολογικής πολιτικής αλλά κυρίως στα όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη 4ετία. 

Όπως υπογράμμισε ο Χάρης Μαμουλάκης «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έγιναν θυσίες κυρίως από τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, που ουσιαστικά “εξαντλήθηκαν” από τις μνημονιακές πολιτικές». 

«Πλέον όμως – συνέχισε – έστω και με δυσκολίες έχει ξεκινήσει σταδιακά η ανοικοδόμηση της οικονομίας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας». 

Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, ήδη από το Σεπτέμβριο του 2018,υπάρχει μία νέα οικονομική πολιτική φορολογικών ελαφρύνσεων. Ως παραδείγματα ανέφερε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 10% για το 2019 και 30% για τις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες, τη ρύθμιση των 120 δόσεων, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια. 

Τώρα – τόνισε ο ίδιος – με ένα πρόγραμμα εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκ νέου τη λαϊκή εντολή για να συνεχίσει η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης.

«Την ώρα που η ΝΔ μιλά για αόριστες μεταρρυθμίσεις ως προϋπόθεση για μείωση φόρων,  με υποσχέσεις που θα έχουν μεγαλύτερα οφέλη για τις μεγάλες περιουσίες. εμείς παρουσιάζουμε με σαφήνεια τις προτεραιότητές μας, και σχεδιάζουμε στοχευμένα μέτρα που θα δίνουν ανάσα σε πολίτες και επιχειρήσεις και ταυτόχρονα δεν θα υπονομεύουν τα δημόσια αγαθά της παιδείας και της υγείας», υπογράμμισε ο Χάρης Μαμουλάκης.

Μεταξύ άλλων, όπως είπε, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται:
• Μείωση της προκαταβολής φόρου στα 50% για φυσικά πρόσωπα και προσωπικές επιχειρήσεις. 
• Σταδιακή μείωση του πρώτου κλιμακίου του φόρου εισοδήματος στο 20%. 
• Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 και μείωση συντελεστών για μεγαλύτερα εισοδήματα. 
• Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά για το 2020 και 50% για τις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook