Σημαντικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα στα Χανιά που θα αφορούν τόσο έργα αποκατάστασης των ζημιών που έπληξαν τον νομό, όσο και συντηρήσεις δρόμων αλλά και κατασκευή γηπέδων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, σήμερα το πρωί υπέγραψε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, παρουσία συμβούλων και του δημάρχου Σφακίων, Ιωάννη Ζερβού, την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή γηπέδων 5×5 στις περιοχές Ασκύφου, Χώρας Σφακίων και Ανώπολης. «Μία σημαντική προγραμματική σύμβαση με το δήμο Σφακίων, για έργα αθλητισμού.

Τρία γήπεδα 5×5 στα Σφακιά, στην Ανώπολη και στα Ασκύφου. Τρία έργα προυπολογισμού 375.000 ευρώ,  που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού.

Μέσα στον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, θα ξεκινήσει η δημοπράτηση των έργων ούτως ώστε τον επόμενο χρόνο, να είναι έτοιμα και τα τρία αυτά σημαντικά γήπεδα», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης. Από την πλευρά του ο κ. Ζερβός ανέφερε «Τρεις σημαντικές αθλητικές υποδομές, δρομολογούνται για την υλοποίηση τους στο δήμο Σφακίων, αφορούν τρία γήπεδα 5×5, με πλήρη ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, στις τοπικές κοινότητες Ασκύφου, χώρα Σφακίων και Ανώπολης.

Έτσι δίνεται η ευκαιρία τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες να ασχοληθούν με μία δημιουργική δραστηριότητα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν σημαντικά έργα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης».

Στη συνέχεια ο κ. Αρναουτάκης υπέγραψε την εργολαβική σύμβαση για τις επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών και τα αντιπλημμυρικά έργα που αφορούν στο επαρχιακό δίκτυο του δήμου Χανίων, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον νομό τους χειμερινούς μήνες.

«Προχωράμε στην υπογραφή σύμβασης 500.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά και αντικαταστάσεις, ασφαλτοτάπητα σε διάφορα σημεία, των επαρχιακών δρόμων, της περιφερειακής ενότητας Χανίων, 110.000 για μετακινήσεις των δικτύων ύδρευσης στην περιοχή Τοπολίων λόγω του έργου που γίνεται. Σημαντικά έργα στην αντιμετώπιση των ζημιών, ώστε την φετινή χρονιά να έχουμε το αποτέλεσμα. Το επόμενο δεκαήμερο θα ξεκινήσουν και άλλα έργα καθώς είναι στο ελεγκτικό συνέδριο.

Έχουν εγκριθεί 78.000.000 για την Περιφερειακή ενότητα Χανίων, 48.000.000 για την Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, 65.000.000 για τους δήμους που θα ξεκινούν να υλοποιούν αυτά τα έργα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αρναουτάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρίτη εργολαβική σύμβαση αφορά στην συντήρηση της επαρχιακής οδού στο τμήμα Αλικιανός-Σέμπρωνας-Ροδβάνι-Παλαιόχωρα και τους συνδεόμενους δρόμους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook