Το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου 2019

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει διήμερη πεζοπορική εξόρμηση στα νότια του νομού μας, για να πραγματοποιήσει εύκολη πεζοπορία στην διαδρομή Άγιος Ιωάννης – Σελούδα – Άγιος Παύλος – Αγία Ρουμέλη, στην επαρχία Σφακίων, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου 2019.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από το όμορφο ορεινό χωριό Άγιος Ιωάννης Σφακίων, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 770 μέτρων.

Η πεζοπορία είναι εύκολη και κατηφορική στα καλογραμμένα μονοπάτια της περιοχής, που έχουν όμορφη θέα στα νότια παράλια του νομού μας και στο Λιβυκό πέλαγος. Οι συμμετέχοντες θα περάσουν από το ομορφότερο δασωμένο φυσικό μπαλκόνι στη Σελούδα, με θέα τη θάλασσα στα νότια και την οροσειρά των Λευκών Ορέων στα βόρεια, θα κατέβουν στην παραλία του Αγίου Παύλου από το παλιό καλντερίμι και θα συνεχίσουν στο παραλιακό μονοπάτι Ε4 μέχρι την Αγία Ρουμέλη, από όπου θα επιστρέψουν με το πλοίο στην Χώρα Σφακίων.

Η διανυκτέρευση θα γίνει στο ύπαιθρο με ατομικά εφόδια διανυκτέρευσης Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν και ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και πολύ νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα 13:45 μ.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 28/06. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Μάριος Παπαδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook