«Έχουμε πει πολλές φορές πως θα υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία»

Καταπέλτης ήταν η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ κα Kay Bailey Hutchison στο θέμα της απόκτησης των πυραύλων S-400 από την Τουρκία.

Η πρέσβειρα σε τηλεματική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το Κέντρο Τύπου του State Department στις Βρυξέλλες και στην οποία το news.gr συμμετείχε, επανέλαβε μεταξύ άλλων πως η έλευση των S-400 θα σημάνει το τέλος των F-35 για την Τουρκία

Ειδικότερα σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει λύση στο θέμα των S-400 στην συνάντηση Τραμπ με Ερντογάν στην Οσάκα η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΝΑΤΟ Kay Bailey Hutchison απάντησε πως το ελπίζει καθώς πλησιάζει η ώρα που η Τουρκία έχει ανακοινώσει πως θα αποκτήσει το σύστημα αυτό.

«Δεν θέλουμε να γίνει αυτό (εισαγωγή S-400), θα θέλαμε αν αφήσουν αυτή την πιθανότητα. Έχουμε πει πολλές φορές πως θα υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία και για τις ΗΠΑ αλλά δεν έχουμε επιλογές καθώς η Τουρκία πήρε τις αποφάσεις της που νομίζουμε πως θα πλήξουν την συμμαχία και σίγουρα θα βλάψουν την συμμετοχή τους στο F-35. Θέλουμε να είναι παραγωγικοί εταίροι, θέλουμε τις δουλειές που θα δημιουργηθούν με το F-35 στην Τουρκία. Η Τουρκία υπήρξε σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και θέλουμε αυτό να συνεχιστεί. Δεν νομίζω πως ένα ρωσικό αμυντικό σύστημα στην Τουρκία θα κάνει κάτι τέτοιο εφικτό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook