To Calypso έφερε στην Σούδα απευθείας απο την Ιαπωνία το νέο ταχύπλοο της ΑΝΕΝΔΥΚ – Δείτε καρέ – καρέ ολόκληρη την επιχείρηση καθέλκυσης του πλοίου στο λιμάνι

Μετά από ταξίδι ενός σχεδόν μήνα, που ξεκίνησε στις 31 Μαΐου από το Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, στις 6:30 το πρωί κατάπλευσε στο λιμάνι της Σούδας το φορτηγό πλοίο Calypso με σημαία Αντίγκουα μεταφέροντας ένα άλλο πλοίο.

Πρόκειται για το νέο ταχύπλοο που απέκτησε η ΑΝΕΝΔΥΚ, με το όνομα  «Sfakia Pioneer» (πρωτοπόρος των Σφακίων) το οποίο εκτός απο επιβατηγό είναι και οχηματαγωγό! 

Η επιχείρηση καθέλκυσης του σκάφους απο το φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Σούδας διήρκεσε πολλές ώρες καθώς υπήρχαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην προκληθεί κάποια ζημιά.

Όταν το Sfakia Pioneer “απελευθερώθηκε απο τα δεσμά” των γερανών του φορτηγού, μετά τις 2 μμ, ρυμουλκήθηκε μέχρι ένα σημείο σε προβλήτα στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού.

Το νέο σκάφος είναι High Speed Passenger Ferry και ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία το 1998.

Έχει χωρητικότητα 258 gt,  μήκος 46 μέτρα, πλάτος 8 μέτρα και βύθισμα 1,5 μέτρο. 

Είχε ικανότητα μεταφοράς 200 επιβατών και 10-15 επιβατηγών αυτοκινήτων, ενώ με τις δύο μηχανές συνολικής ιπποδύναμης 4.070 hp μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 23 κόμβων με μέγιστη τους 26 κόμβους.

Στο πλοίο πρέπει να γίνουν αναγκαίες εργασίες μετασκευής και συμμόρφωσης στους Ευρωπαικούς κανόνες ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr θα αυξηθεί η χωρητικότητα σε επιβάτες φτάνοντας περίπου στα 400 άτομα και αναμένεται να είναι έτοιμο για πλόες απο την θερινή περίοδο του 2020.

Προς το παρόν  δεν έχει οριστικοποιηθεί το που θα εκτελεί δρομολόγια, αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Flashnews.gr ως πρώτη επιλογή της ΑΝΕΝΔΥΚ φέρεται η εκτέλεση ταξιδιωτικών πλόων (όχι τακτικών δρομολογίων) απο και προς την Σαντορίνη, πιθανόν απο το Ρέθυμνο.

Να σημειωθεί πως το “Sfakia Pioneer” είναι το τρίτο πλοίο με το οποίο εξοπλίζεται ο στόλος της ΑΝΕΝΔΥΚ, μετά τα “Αγία Ρουμέλη” και “Καλυψώ” που αγοράστηκαν τον προηγούμενο χρόνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook