Για την καθοριστική συμβολή του δρομολόγηση κατασκευής του οικισμού των Πολυτέκνων στα Χανιά

Θερμές ευχαριστίες στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υποψήφιο βουλευτής Χανίων κ. Γιώργο Σταθάκη, απηύθυνε το προεδρείο του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων του Ν. Χανίων, για την καθοριστική συμβολή του στην δρομολόγηση υλοποίησης του οικισμού των Πολυτέκνων στα Χανιά.

Πρόκειται για ένα αίτημα του Συλλόγου που παρέμενε στα συρτάρια για περίπου 20 χρόνια, μέχρι το 2017 που υπεγράφη από τον Γ.Σταθάκη το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο για τον Οικισμό του Συλλόγου, σε ιδιόκτητη έκταση του, στις Μουρνιές. 

Με την παρέμβαση αυτή,  ο Σύλλογος Πολυτέκνων αποκτά τη δυνατότητα ανέγερσης οικισμού στις Μουρνιές Μουρνιές που θα πλαισιώνεται από χώρους άθλησης, εκπαίδευσης και πολιτισμού.  Ειδικότερα, σε έκταση 410 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Συλλόγου, θα μπορούν να κατασκευασθούν κατοικίες με όλες τις συναφείς απαραίτητες υποδομές, όπως, χώροι πράσινου, στάθμευσης, παιδικής χαράς, κλειστό αθλητικό κέντρο, δημοτικό σχολείο, νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός σταθμός.  Επίσης, προβλέπεται η ανάπτυξη και εμπορικών δραστηριοτήτων, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του οικισμού.

Σήμερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υποψήφιος βουλευτής Χανίων κ. Γιώργος Σταθάκης επισκέφτηκε τα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ.κ. π. Ευτύχιο Ανδρουλάκη και Δημήτρη Λειψάκη.

Οι κ.κ. Ανδρουλάκης και Λειψάκης ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον κ. Σταθάκη διότι  συνετέλεσε αποφασιστικά στην υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη Α΄ κατοικίας στην έκταση ιδιοκτησίας του Σωματείου, δίνοντας αίσιο τέλος σε ένα ζήτημα που χρόνιζε, αλλά και στην αγωνία των πολύτεκνων οικογενειών του Νομού μας.  

Στη συνάντηση επίσης αναφέρθηκε ο σημαντικός ρόλος της πολύτεκνης οικογένειας, συζητήθηκαν τα προβλήματα που εκείνη αντιμετωπίζει και προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook