Συνέντευξη του βουλευτή Χανίων και εκ νέου υποψηφίου με τον ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μπαλωμενάκη, στην ΕΡΑ

Την επανεμφάνιση Καραμανλή σχολίασε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ, ο Βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου  χαρακτήρισε πρωτοφανές ένας πρωθυπουργός να μην έχει αναφερθεί τόσα χρόνια στα πεπραγμένα του έστω και με τη μορφή απομνημονευμάτων .

Σχετικά με την κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε πολιτικά την περίοδο Καραμανλή, ο κ. Μπαλωμενάκης υπενθύμισε ότι και στις δυο εξεταστικές επιτροπές της Βουλής η περίοδος προ του 2010 ερευνήθηκε ενδελεχώς και αποδόθηκαν συγκεκριμένες και όχι μόνο πολιτικές ευθύνες σε στελέχη του κόμματος του κ. Καραμανλή εκείνης της εποχής. Όσον αφορά στα πρόσωπα που προέρχονταν από τη συντηρητική παράταξη και πλαισίωσαν την κυβερνητική προσπάθεια, είπε ότι το δίκαιο είναι να κρίνεται   κάποιος για τις πράξεις του και την ανταπόκρισή του σε συγκεκριμένες εθνικές και κοινωνικές ανάγκες και όχι για το παρελθόν του. 

Ο κ. Μπαλωμενάκης σχολίασε επίσης την προειδοποίηση του κ. Μητσοτάκη ότι ενδέχεται να ξαναγίνουν εκλογές το 15Αύγουστο.Τόνισε ότι «με τη “λογική” των αυτοδυναμιών γυρνά το ρολόι της χώρας δεκάδες χρόνια πίσω, τότε που τα κόμματα εξουσίας είχαν θηριώδη ποσοστά, εγκαθιστούσαν ανενόχλητα και ασύστολα κομματικά φέουδα στη δημόσια διοίκηση, ευνοούσαν με κάθε δυνατό τρόπο τους ημετέρους. Με τη διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με καθυστερήσεις και εγγενείς δυσκολίες, έχει αρχίσει μια άλλη αντίληψη για το κράτος και τις σχέσεις του με τους πολίτες. Κορυφαία πολιτική επιλογή υπήρξε η εισαγωγή ειδικής νομοθεσίας για την ανάδειξη των επιτελικών στελεχών του Δημοσίου, (γραμματείς Υπουργείων, διοικητές Οργανισμών κλπ) με καθορισμένα αξιοκρατικά κριτήρια. Επιδίωξη  είναι να μην αλλάζουν τα πρόσωπα στις νευραλγικές θέσεις του Δημοσίου με την εναλλαγή των κομμάτων στην Κυβέρνηση.  Απομένουν να γίνουν πολλά μέχρι να γίνομε επιτέλους σύγχρονο κράτος, το ξέρουμε. Γι’αυτό ζητάμε ανανέωση της εντολής.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook