Υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου “Πλεύση Ελευθερίας” στις προσεχείς εθνικές εκλογές, θα είναι ο επιχειρηματίας Γιάννης Φρονιμάκης από τον Αποκόρωνα Χανίων.

Σε κείμενό του, ο κ. Φρονιμάκης, κάνει δριμεία επίθεση στα δύο κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, για τις πολιτικές που έχουν εφαρμόσει, τονίζοντας οτι μεταξύ των δυο κομμάτων, δεν υπάρχουν διαφορές στους βασικούς άξονες και στα βασικά σημεία των προγραμματικών τους θέσεων που εδράζονται στη βάση της τήρησης των μνημονιακών συμφωνιών και δεσμεύσεων και την επιτήρηση που επιβάλει η εφαρμογή τους.

Ο κ. Φρονιμάκης καλεί “τον εργαζόμενο κόσμο, στις εκλογές της 7ης Ιούλιου να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ καθώς και στα υπόλοιπα κόμματα που προωθούν την ίδια πολιτική και έχουν τις ίδιες ευθύνες απέναντι στον Ελληνικό λαό”.

Δείτε το κείμενο του υποψήφιου βουλευτή Χανίων με την “Πλεύση Ελευθερίας”, Ιωάννη Φρονιμάκη

Είναι προφανές ότι στους βασικούς άξονες και στα βασικά σημεία των προγραμμάτων και των δύο κομμάτων δεν υπάρχουν διαφορές. 

Οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις των μνημονίων αφορούσαν στην ισοπέδωση των εργατικών αποδοχών και δικαιωμάτων, το κλείσιμο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω της υπαγωγής της στο υπερταμείο και δεν αντιμετώπισαν καθόλου τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας, δεν φαίνεται να υπάρχει ευοίωνη προοπτική.

Το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 350 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή πάνω από το 180% του ΑΕΠ. 

Η χώρα είναι αναγκασμένη να το εξυπηρετεί κανονικά εξασφαλίζοντας μεγάλα πλεονάσματα 3,5% έως το 2023 και άνω του 2% ως το 2060 και παράλληλα να εξοικονομεί και να διαθέτει πόρους για οικονομική ανάπτυξη κάτω από την αυστηρή επιτήρηση της Κομισιόν και την απειλή επιβολής μέτρων. 

Σε αυτές τις συνθήκες η ανάπτυξη που επαγγέλλονται φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη.

Η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν είναι ενδεικτική για τη στάση των δανειστών αφού θεωρεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2019 και το 2020 θα υστερήσει λόγω των ψιχίων που έδωσε προεκλογικά η κυβέρνηση και η στάση αυτή αφορά φυσικά και τη ΝΔ. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί στο αίτημα της ΝΔ για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογεί ότι με τη μεγάλη μείωση των φόρων, που προωθεί η ΝΔ, θα μειωθούν τα κρατικά έσοδα και αυτό θα οδηγήσει σε μειώσεις των δαπανών και κυρίως αυτών με κοινωνική διάσταση, στην υγεία και την πρόνοια. 

Αυτό γενικά είναι σωστό, αλλά σε μεγάλο βαθμό αφορά και τον ίδιο.

Η ΝΔ επαναφέρει τον κανόνα 5 προς 1 δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις από το δημόσιο, γεγονός που θα οδηγήσει εκτεταμένα τμήματά του κρατικού μηχανισμού που βρίσκονται σήμερα στα όρια όσον αφορά τη λειτουργία τους να μην μπορούν να ανταποκριθούν και αυτό σε βάρος των εργαζομένων που συναλλάσσονται στις κρατικές υπηρεσίες και ακόμη περισσότερο στο λεγόμενο “κοινωνικό κράτος”.

Παράλληλα η πολιτική αυτή θα διαμορφώσει το έδαφος για αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων στη δημόσια υγεία και στην κοινωνική ασφάλιση κυρίως με τη μορφή σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και την αγορά υπηρεσιών υγείας για τους ασθενείς από τον ιδιωτικό τομέα. 

Στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης τα σημαντικά βήματα επέκτασης της ιδιωτικής ασφάλισης και των επαγγελματικών ταμείων που έφερε η κυβέρνηση Σύριζα θα επιταχυνθούν από τη ΝΔ στην κατεύθυνση συρρίκνωσης περαιτέρω του αναδιανεμητικού και αύξηση του ανταποδοτικού χαρακτήρα των της. 

Οι προθέσεις είναι για μία εθνική σύνταξη της τάξης των 350 ευρώ και από κει και ύστερα, στη βάση της αποδοτικότητας μέσω των επαγγελματικών ταμείων και της ιδιωτικής ασφάλισης, θα διαμορφώνεται το υπόλοιπο τμήμα της σύνταξης.

Ο “νόμος και η τάξη”, η ασφάλεια των πολιτών και η πάταξη της ανομίας, όπως την αντιλαμβάνεται η ΝΔ, είναι κεντρικός στόχος στο πρόγραμμά της και κεντρικό ζήτημα στον πολιτικό λόγο της και στα φιλικά της μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Στην αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας στην εποχή των μνημονίων και της φτωχοποίησης του λαού η ΝΔ προτίθεται να απαντήσει με ένταση της καταστολής. 

Επιδιώκει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στις αψιμαχίες μεταξύ αναρχικών και αστυνομίας θα απαντήσει με την ένταση της αστυνομοκρατίας. 

Ήδη ανακοίνωσε την πρόσληψη αμέσως αφότου έρθει στην κυβέρνηση χιλίων αστυνομικών για να ενισχύσει τις δυνάμεις καταστολής. 

Είναι όμως σαφές ότι η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με την αύξηση της κρατικής καταστολής. 

Στην ουσία ο πραγματικός στόχος είναι ο εκφοβισμός του λαού, η αντιμετώπιση των προσφύγων και των μεταναστών και η θωράκιση του συστήματος μπροστά στις λαϊκές αντιδράσεις που θα αναπτυχθούν ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων που συνεχίζονται.

Είναι προφανές ότι στους βασικούς άξονες και στα βασικά σημεία των προγραμμάτων και των δύο κομμάτων δεν υπάρχουν διαφορές. 

Η βάση τους είναι οι μνημονιακές συμφωνίες και δεσμεύσεις και η επιτήρηση που θα επιβάλει την εφαρμογή τους. 

Είναι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που αποτυπώνονται στα προγράμματα και στην πράξη τους. Διαφορές υπάρχουν σε δευτερεύοντα θέματα και κυρίως στον τρόπο εφαρμογής της πολιτικής αυτής που πηγάζουν από το διαφορετικά συμφέροντα που εξυπηρετούν, από τις ιστορικές καταβολές καθενός και τον κόσμο στον οποίο απευθύνεται. Κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει και να μηδενίζει τις διαφορές αυτές ακόμη όμως περισσότερο να παραβλέπει την αποφασιστικότητά τους να εφαρμόσουν με κάθε τρόπο την πολιτική της άρχουσας τάξης και της ΕΕ γιατί έτσι ανοίγει ο δρόμος για το μικρότερο κακό σε βάρος των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων και συμφερόντων.

Στις εκλογές της 7ης Ιούλη ο εργαζόμενος κόσμος πρέπει να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ καθώς και στα υπόλοιπα κόμματα που προωθούν την ίδια πολιτική και έχουν τις ίδιες ευθύνες απέναντι στον Ελληνικό λαό.

Ιωάννης Φρονιμάκης 
υποψήφιος βουλευτής Πλέυσης Ελευθερίας
Επιχειρηματίας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook