Υποψήφιοι που κατάφεραν να φτάσουν κοντά στην κορυφή, συγκεντρώνοντας υψηλές βαθμολογίες και μπαίνοντας στο φετινό πάνθεον των αριστούχων

Διάβασαν, αγωνίστηκαν και η προσπάθειά τους απέδωσε καρπούς.

Υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που διεκδικούν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πήραν σήμερα στα χέρια τους τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες που θα τους δώσουν το εισιτήριο για την εισαγωγή τους στην πανεπιστημιακή σχολή που επιθυμούν.

Είναι παιδιά που κατάφεραν να φτάσουν κοντά στην κορυφή, συγκεντρώνοντας υψηλές βαθμολογίες και μπαίνοντας στο φετινό πάνθεον των αριστούχων.

Ραφαήλ Στιβακτάκης – 19.051 μόρια – Ηράκλειο

Ο Ραφαήλ Στιβακτάκης, απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, πλησίασε την κορυφή συγκεντρώνοντας 19.051 μόρια. Στόχος του είναι να περάσει Σχολή αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και με τόσο υψηλή βαθμολογία φαίνεται ότι το έχει καταφέρει.

Φυσικά μια τέτοια υψηλή βαθμολογία δεν αποτελεί εύκολη κατάκτηση. Όπως μας είπε και ο ίδιος, “χρειάζονται αρκετές θυσίες και μεγάλη προσπάθεια”. Μια προσπάθεια που του δίνει το εισιτήριο για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Αρσινόη Τρύφωνος – 18.670 μόρια – Χανιά

Η Αρσινόη Τρύφωνος,  υποψήφια στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο συγκέντρωσε 18.670 μόρια. Η ίδια θα δηλώσει ως πρώτη της επιλογή τη Νομική Θεσσαλονίκης στην οποία φαίνεται ότι θα πετύχει και την εισαγωγή της με τα μόρια που έχει συγκεντρώσει.

Για το πώς κατάφερε να πετύχει υψηλή βαθμολογία, δήλωσε η ίδια στο Flashnews.gr, ότι χρειάζεται σύστημα και μεθοδικότητα:

“Αυτό που πιστεύουν όλοι είναι ότι πρέπει μόνο να διαβάζεις πάρα πολύ και να μην βγαίνεις από το σπίτι. Στη δική μου περίπτωση δεν ήταν έτσι. Εκτός από διάβασμα και έβγαινα και συναντιόμουν με φίλους. Θέλει τέτοια αντιμετώπιση”.

Αντώνης Βενάκης – 18.111 μόρια – Χανιά

Ο Αντώνης Βενάκης, υποψήφιος στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, συγκέντρωσε 18.111. Έχει σκοπό να δηλώσει Πυροσβεστική, Λιμενικό και Νομική Θεσσαλονίκης, σχολές στις οποίες πιθανόν περνά με την υψηλή βαθμολογία που πέτυχε.

Η συγκέντρωση τέτοιας βαθμολογίας ήταν αποτέλεσμα σκληρής και επίμονης προσπάθειας μας λέει ο Αντώνης:

Οπωσδήποτε υπήρχε μεγάλη καταβολή προσπάθειας. Το πρόγραμμά μου δεν ήταν τόσο μεθοδικό. Υπήρχαν φορές που χρειάστηκε να καθήσω όλη μέρα στο σπίτι και να διαβάσω πολλές ώρες. Θυμάμαι τον εαυτό μου να διαβάζει όλη τη νύχτα, από τις 21.00 το βράδυ μέχρι τις 6.00 το πρωί. Δεν κουράστηκα τόσο όσο άλλα παιδιά ωστόσο κατέβαλα προσπάθεια.”

Γιώργος Σταυγιαννουδάκης – 18.230 μόρια

Ο Γιώργος Σταυγιαννουδάκης, από το 2ο ΓΕΛ, στόχευσε ψηλά και πέτυχε. Συγκέντρωσε 18.230 μόρια στις εξετάσεις και σκοπεύει να δηλώσει στο μηχανογραφικό τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου στα Χανιά.

Όπως είπε ο ίδιος φρόντισε να συνδυάσει διάβασμα με αρκετά διαλείμματα ξεκούρασης, ώστε να μην υπάρχει συσσώρευση πίεσης.

Κώστας Γκύζης – 19.037 μόρια – Ηράκλειο

Με 19.307 μόρια, ο Κώστας Γκύζης από το Πειραματικο Λύκειο Ηρακλείου, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, με την υψηλότερη βαθμολογία.

«Είναι μεγάλη η χαρά που νιώθω, όπως και η ανακούφιση. Η προσπαθεία ετών, απέδωσε και αυτό σίγουρα έρχεται να δικαιώσει την επιλογή μου, να παραμείνω σταθερός στο στόχο μου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Γκύζης.

Σε ότι αφορά τα θέματα των εξετάσεων στη Φυσική και τη Χημεία που χαρακτηρίστηκαν αυξημένης δυσκολίας, ο ίδιος από την Θετική Κατεύθυνση και το 2ο πεδίο, με βαθμολογία 20 στη Φυσική και 19,7 στη Χημεία είπε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι τα θέματα δεν έμοιαζαν με αυτά άλλων ετών. Απαιτούσαν εκτός από καλή προετοιμασία και ψυχραιμία. Νομιζω ότι το στοιχείο της ψυχραιμίας, για να μπορέσεις να κατανοήσεις τι έπρεπε να γράψεις, ήταν ιδιαιτερα σημαντικό».

Ο ίδιος είναι έτοιμος να περάσει ένα ξέγνοιαστο καλοκαιρι όπως είπε, ενώ είναι δίπλα χαρούμενος που το όνειρο του, να φοιτήσει στο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, γίνεται πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook