Συνέντευξη στο Flashnews.gr της υποψήφιας βουλευτού Χανίων με το ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελίας Κουρουπάκη

Η χώρα χρειάζεται ένα δυνατό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές και στον ανεύθυνο λαϊκισμό, αναφέρει η υποψήφια βουλευτής Χανίων του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Κουρουπάκη σε συνέντευξή της στο Flashnews.gr καλώντας τους πολίτες να δώσουν με την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές, μια καθαρή ενίσχυση των δυνάμεων του Κινήματος Αλλαγής.

Η κα Κουρουπάκη, δεν παρέλειψε να υποστηρίξει ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να κοιτάνε τους πολίτες στα μάτια, συμπληρώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο που την κρίσιμη ώρα σήκωσε το βάρος της μεγάλης ευθύνης, δεν επέδειξε δειλία και δεν κοροϊδέψε με ψέμματα τον ελληνικό λαό.

Τέλος η υποψήφια βουλευτής Χανίων τονίζει ότι το κίνημα με το Σχέδιο Ελλάδα, έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη και καταλήγει δηλώνοντας ότι το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι σαφές: “Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες”.

Μέχρι και σήμερα στο βιογραφικό σας, αναγράφεται οτι είστε “Μέλος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος από το 1982”, ενώ και στο παρελθόν, σε δύσκολες εποχές του κόμματος, με δημόσιες παρεμβάσεις σας κάνατε σαφή την στήριξη και την προσήλωσή σας στο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων ως υπεύθυνο για την κρίση και σήμερα η μετεξέλιξή του, το ΚΙΝΑΛ διεκδικεί την ψήφο για να έχει θέση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση. Πώς διαχειρίζεστε τη δυσπιστία του κόσμου και το επιχείρημα οτι δεν μπορείτε να είστε μέρος της λύσης, αφού έχετε αποτελέσει μέρος του προβλήματος;

Είμαστε οι μόνοι που μετά από 10 χρόνια κρίσης μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες ίσια στα μάτια. Αναλάβαμε ευθύνες, δεν κιοτέψαμε την κρίσιμη ώρα, δεν κοροϊδέψαμε με ψέματα. Και βέβαια πληρώσαμε κόστος και για τις δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις που κληθήκαμε να πάρουμε αλλά και για τις όποιες δικές μας ευθύνες. Κόστος που όλοι πια σήμερα ξέρουν ότι ήταν δυσανάλογα μεγάλο και τελικά άδικο. Ξέρετε σήμερα που μιλάμε όλοι γνωρίζουν ότι μνημόνια διαχειρίστηκαν τελικά όλοι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και όλοι αναγνωρίζουν ότι μνημόνια προκάλεσαν μόνο η ΝΔ με την χρεωκοπία της χώρας το 2004-2009  και ο ΣΥΡΙΖΑ με την τυχοδιωκτική πολιτική Τσίπρα – Βαρουφάκη το α’ εξαμήνου του 2015.

Η πρόσφατη “έξοδος” του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ και η ρήξη με την Φώφη Γεννηματά, ερμηνεύτηκε από πολλούς σαν ένα σχέδιο της ηγεσίας του κόμματος να “απαλλαγεί” από την “δεξιά πτέρυγα” του κόμματος ενώ η κ. Γεννηματά κατηγορήθηκε για ασέβεια απέναντι σε ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Πως σχολιάζετε το “διαζύγιο” αυτό και αν πιστεύετε ότι μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Αν ναι προς ποια κατεύθυνση;

Στο θέμα αυτό υπήρξαν ερμηνείες και παρερμηνείες και δόθηκαν διστάσεις που δεν υπάρχουν. Ούτε διαζύγια ούτε ασέβεια ούτε έξοδος. Η Πρόεδρος έκανε μια διαφορετική επιλογή για την θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας με συγκεκριμένα πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί από την συνολική μας παρουσία κα την αξιολόγηση των θέσεων μας και όχι από την συγκεκριμένη επιλογή.

Η αντιπολιτευτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ κινείται μεταξύ μιας αντικυβερνητικής ρητορικής αλλά και μιας οξείας επίθεσης στην αντιπολίτευση, την οποία κατηγορείται οτι σε περίπτωση επικράτησής της στην εξουσία θα εφαρμόσει ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αυτή η γραμμή τι όρια θέτει για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ; Υπό ποιες προϋποθέσεις το ΚΙΝΑΛ θα συνεργαζόταν με τη ΝΔ;

Με τα νέα δεδομένα των Ευρωεκλογών, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε Κυβέρνηση συνεργασίας.

Υπάρχουν άλλοι κοινοβουλευτικοί τρόποι, που μπορούν να διασφαλίσουν την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, ώστε ο τόπος μας να μην οδηγηθεί σε νέες εκλογές, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

Αλλά φυσικά πάντα με όρους που θα εγγυηθούν για τον ελληνικό λαό εργασιακά δικαιώματα, ένα σοβαρό και αποτελεσματικό Κοινωνικό Κράτος, μισθούς και συντάξεις με αξιοπρέπεια, προοπτική για τους Έλληνες και τη νέα γενιά.

Επιπλέον θα συμβάλλουμε καθοριστικά στην ανάγκη της Εθνικής Συνεννόησης στα μεγάλα θέματα: Αλλαγή του εκλογικού νόμου στη βάση της δικής μας πρότασης, ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλαγή των δεσμεύσεων Τσίπρα για το ύψος των πλεονασμάτων και την αλλαγή του ρόλου του Υπερταμείου στην διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. 

Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές ήσασταν υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ στο νομό Χανίων, μια από τις ελάχιστες περιφερειακές ενότητες που δεν επικράτησε η ΝΔ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΚΙΝΑΛ αναδείχτηκε σε 3η δύναμη. Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, σε τι ποσοστά προσβλέπετε στο νομό Χανίων, με δεδομένο οτι υπάρχει μια “στεγανή δεξαμενή” ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς που δύσκολα μετακινούνται προς τα δεξιά. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα των εκλογών και με ποιες σκέψεις πιστεύετε οτι θα προσέλθουν στην κάλπη οι πολίτες.

Η χώρα μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική δύναμη που θα αποτελέσει το δυνατό αντίβαρο τόσο στις  συντηρητικές πολιτικές όσο και στον ανεύθυνο λαϊκισμό.

Γι’ αυτό ζητάμε μια καθαρή και ισχυρή ενίσχυση των δυνάμεων μας που θα αποτρέπει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει τώρα, καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί με μια ανεξέλεγκτη δεξιά που θα σαρώνει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, η χώρα θα καεί.

Το δίλημμα είναι καθαρό: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες.

Σε αυτό το καθαρό ερώτημα θα απαντήσουν οι Έλληνες σε όλη την Ελλάδα και στα Χανιά και είμαι η αισιόδοξη ότι θα το απαντήσουν με λογική διεκδικώντας ξανά το δικαίωμα στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή.

Ποιες είναι οι  πολιτικές που θα εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ανάπτυξη στη χώρα;

Είναι ώρα για ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας γιατί αυτό χρεωκόπησε και μετά χρεωκόπησε η χώρα. Επείγει να πάρει μπρός η οικονομία με ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις με τρόπο υγιή, εξωστρεφή, καινοτόμο, ανταγωνιστικό.

Είναι ώρα λοιπόν να εξαλείψουμε τις αβεβαιότητες, να πνεύσει άνεμος δημιουργίας στην χώρα.

Υπάρχουν όμως δύο προϋποθέσεις για αυτό.

Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Να τελειώνουμε με την πόλωση και το τοξικό κλίμα που διώχνει και αποθαρρύνει επενδύσεις.

Ένα αξιόπιστο Σχέδιο με Ελληνική Ιδιοκτησία που θα αφήνει πίσω μαςότι καθηλώνει την χώρα, ώστε να διεκδικήσουμε άμεσα από τους εταίρους μας την αλλαγή των δεσμεύσεων για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ και να πάρουμε ξανά τον έλεγχο του Υπερταμείου μετατρέποντάς το σε Ταμείο Αξιοποίησης της Εθνικής Περιουσίας.

Είμαστε οι μόνοι που με το Σχέδιο Ελλάδα έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook