Στο Νεώριο του Μορο – Η έκθεση θα διαρκέσει εως τις 7 Ιουλίου

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής με έργα της καταξιωμένης ζωγράφου Καδιανής Βελιγραντάκη, εγκαινιάζεται την Δευτέρα 1η Ιουλίου και ώρα 8 μμ στο Νεώριο Μόρο της Παλιάς Πόλης των Χανίων.

 Κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο ιστορικός ερευνητής και Γ.Γ. της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Δημήτρης Νικολακάκης, θα μιλήσει με θέμα «Τα ιερά μυστικά τη Κρητικής Γης», φωτίζοντας πτυχές της Μυθολογίας και της Ιστορίας της Κρήτης , εν πολλοίς άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Μέσω των 35 έργων της έκθεσης αυτής, που έχει τίτλο «ΕΠΙΦΑΝΙΑ. Γαία και βλαστικοί θεοί» η κ. Βελιγραντάκη κάνει μια εικαστική προσέγγιση στους θεούς της προϊστορικής και ιστορικής περιόδου της Μεγαλονήσου και ιδιαίτερα στην αρχέγονη παρθένα ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ.

Οι πίνακες, που είναι δουλεμένοι κυρίως με την τεχνική του λαδιού σε καμβά, αναδεικνύουν γλαφυρά την χαμένη σύνδεση με την γη και τις παραδόσεις της και προσελκύουν με την ζωντανή έκφραση των προσώπων και των μορφών την επανασύνδεση με το φυσικό στοιχείο.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως και τις 7 Ιουλίου, συνδιοργανώνεται από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, τον Δήμο Χανίων, την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook