Ο υποψήφιος Βουλευτής Χανίων της ΝΔ ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του ΜΑΙΧ και συζήτησε με την διοίκηση της ΑΝΕΚ για την ενίσχυση της ναυτιλίας

Την Παρασκευή, το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Χανίων κ.Κασσελάκης Ιωάννης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή και τους προϊσταμένους των τμημάτων για τις δραστηριότητες και το παραγόμενο επιστημονικό έργο του Ινστιτούτου που αποτελεί κόσμημα της Μεσογείου και καύχημα των Χανιωτών.

Ξεναγήθηκε στη μονάδα διατήρησης μεσογειακών φυτών , η οποία από το 1992 που λειτουργεί διασώζει και αναπαράγει 12000 περίπου είδη, και στα εργαστήρια.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης δόθηκε έμφαση στη μη τήρηση του πρωτοκόλλου της Ναγκόγια( 2014) που συμπληρώνει την από το 1992 Σύμβαση για τη Βιοποικιλότητα αναφορικά με τη διατήρησή της, την αειφόρο χρήση των συνιστωσών της και το δίκαιο και ισότιμο διαμοιρασμό των ωφελειών από τη χρησιμοποίηση των γενετικών πόρων.

Το ΜΑΙΧ εκτός των άλλων ως μέλος του διεθνούς οργανισμού Διεθνές Κέντρο Ανώτατων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών χορηγεί μεταπτυχιακά διπλώματα ισότιμα με εκείνα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και συνεχώς εκπονεί μελέτες και ερευνητικές εργασίες.Συνεπώς θα πρέπει να στηριχτεί από την πολιτεία ώστε να έχει οικονομική ευχέρεια αλλά και παραχώρηση χώρων αναγκαίων για την επέκταση των δραστηριοτήτων του.

Ακολούθως ο κ.Κασσελάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο,αντιπρόεδρο και μέλη του συμβουλίου της ΑΝΕΚ στα γραφεία της στη λεωφόρο Σούδας.Τονίστηκε η συμβολή της εταιρείας στην χανιώτικη και πανελλήνια οικονομία αλλά και η κοινωνική της προσφορά.

Αναφέρθηκε πως η πολιτεία θα πρέπει να μεταχειρίζεται ισότιμα τον ανταγωνισμό ώστε να μπορέσουν να αποδώσουν καρπούς τα σύγχρονα σχέδια της ΑΝΕΚ.

Σίγουρα θα είναι προς όφελος της κοινωνίας μας να δημιουργηθεί μία διαφορετική αντίληψη για τη ναυτιλία μας.

Επίσης ο κ.Κασσελάκης επισκέφτηκε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πλατανιά όπου συνομίλησε με τους αρμόδιους για τα εργασιακά τους θέματα αλλά κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή το χειμώνα του 2019.

Το πρωί του Σαββάτου ο κ.Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε καταστήματα της πόλης των Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook