Ενημερώθηκε για την έλλειψη βραχιονοφόρου οχήματος στην πυροσβεστική και το κτιριακό πρόβλημα στο λιμενικό και δεσμεύστηκε να βοηθήσει στην προώθηση των αιτημάτων

Την Πυροσβεστική, το Κεντρικό Λιμεναρχείο (Σούδα) και το Λιμενικό Σταθμό στο Λιμάνι επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Μ. Βολουδάκης. 

Όπως δήλωσε,  η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία και προϋπόθεση για την ευημερία. Γι’ αυτό και τα σώματα ασφαλείας και το προσωπικό τους, έχουν για όλους  ιδιαίτερη σημασία.

Και στα δυο σώματα, τονίστηκαν τόσο οι  μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, όσο και ειδικότερα ζητήματα.

Συγκεκριμένα, στην Πυροσβεστική, παρουσιάστηκε  μια βασική έλλειψη του νομού Χανίων : Δεν υπάρχει βραχιονοφόρο όχημα, το οποίο είναι απαραίτητο για την κατάσβεση πυρκαγιών σε ψηλά κτίρια. Αναφέρθηκε μάλιστα ότι, ίσως η πυρκαγιά στον Ιταλικό Στρατώνα να είχε καλύτερη κατάληξη αν υπήρχε ένα τέτοιο όχημα. ‘Άλλες πόλεις στην Ελλάδα έχουν περισσότερα από ένα τέτοια οχήματα, το Ρέθυμνο έχει ένα, ενώ τα Χανιά κανένα.

Ο Μ. Βολουδάκης δεσμεύθηκε ότι μετά τις εκλογές θα κάνει ό,τι μπορεί  για να διορθωθεί αυτή η παράλειψη.

Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, το βασικότερο πρόβλημα είναι το κτιριακό. Αυτό όμως που ίσως δεν είναι γνωστό, είναι ότι από το 2014, επί ημερών διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είχε ξεκινήσει από το Λιμενικό Ταμείο  η μελέτη για να ανακαινισθεί το ισόγειο του κτιρίου, ενώ στις αρχές του 2015 εγκρίθηκε η σχετική πίστωση. Από τότε δεν έχει γίνει τίποτα, γεγονός που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη άμεσης ενέργειας μετά τις εκλογές. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook