Μέσα από ένα άρθρο παρέμβαση δίνει την εικόνα μιας δύσκολης καθημερινότητας και ζητά από την πολιτεία να κάνει αυτό που πρέπει για τους λιμενικούς, τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς

Ακολουθεί το άρθρο του Χαράλαμπου Γιαννακάκη:

«Απογευματινές ώρες της Παρασκευής 28 Ιουνίου σήμανε συναγερμός σε όλες τις Υπηρεσίες των Χανίων για ζευγάρι Δανών, οι οποίοι μέσω του πανευρωπαϊκού αριθμού 112 ενημέρωσαν ότι ενώ κινούνταν από Μένιες προς Γραμβούσα, έχασαν το προσανατολισμό τους και έχουν μείνει από νερό. Άμεσα κινητοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα με το σκάφος ΠΛΣ149 και με περιπολικό όχημα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου με όχημα, το Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών με όχημα, και διασώστες του Ερυθρού Σταυρού με φουσκωτό σκάφος. Με συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων το ζευγάρι βρέθηκε, εξαντλημένο και με συμπτώματα αφυδάτωσης αργά τη νύχτα. Μεταφέρθηκε με το σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο λιμένα Κολυμπαρίου όπου τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων.

Με σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου το μεσημέρι επιβάτης τουριστικού σκάφους που αντιμετώπιζε επιληπτική κρίση ενώ βρισκόταν στη νήσο Ντία στο Ηράκλειο. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο, έχει σημάνει συναγερμός σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και Λιμενικό Σωμα Χανίων για διάσωση τραυματισμένης γυναίκας στη περιοχή Μονής Γουβερνέτου στο Ακρωτήρι Χανίων. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι και η προσέγγιση των πλωτών του Λιμενικού Σώματος από θάλασσα είναι πολύ δύσκολη. Ήδη  σπεύδουν άνδρες της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο. Και σε αυτή την επιχείρηση οι συνάδελφοι θα δώσουν το καλύτερό τους εαυτό.

Αυτό είναι ένα τυπικό 24ωρο των Σωμάτων Ασφαλείας στη Κρήτη. Περίπου αυτές οι συνθήκες επικρατούν σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.

Αυτών των ‘’αντιπαραγωγικών’’, όπως μας έχουν χαρακτηρίσει μερίδα πολιτικών μας…. που μας θεωρούν δεδομένους, που απαιτούν από εμάς να βρισκόμαστε ανα πάσα στιγμή παντού και να ξελασπώνουμε τη πολιτεία. Που απαιτούν από εμάς να βάζουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο, να παλεύουμε με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, να μπαίνουμε μέσα στις φλόγες για να σώζουμε ψυχές αλλά και περιουσίες, να πολεμάμε κάθε μορφής έγκλημα και να βγαίνουμε σε όλα νικητές.

Τους δηλώνουμε λοιπόν ότι αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με ζήλο και αυταπάρνηση. Γιατί αυτό που κάνουμε δε το θεωρούμε δουλειά αλλά λειτούργημα. Όσες φορές και να μας πείτε αντιπαραγωγικούς και να μας προσβάλετε με όσα επίθετα θέλετε, εμείς θα είμαστε εκεί…. στις επάλξεις, στο καθήκον μέρα και νύχτα… στην υπηρεσία του συνανθρώπου μας…. χωρίς ρεπό, χωρίς αργίες…. θα μαχόμαστε μέχρι να νικήσουμε.

Ζητάμε λοιπόν να μας αναγνωρίσετε το αυτονόητο. Ζητάμε να αναγνωρίσετε το επάγγελμα του λιμενικού, του πυροσβέστη, του αστυνομικού, ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Βάζουμε την ασφάλεια των πολιτών πάνω απ’ όλα, ακόμα και από την οικογένειά μας. Σε εμάς θα απευθυνθείτε και εσείς ως πολιτεία αλλά και ο κάθε πολίτης για κάθε του πρόβλημα. Και να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε. Ζητάμε λοιπόν από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου να κάνει την υπέρβαση και να πράξει αυτό που όλοι μας έχουν υποσχεθεί. Να αναγνωρίσει την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας. Όχι για να μας δώσει παραπάνω χρήματα αλλά για να αναγνωρίσει τις καθημερινές θυσίες του λιμενικού του πυροσβέστη και του αστυνομικού. Ζητάμε δικαίωση και ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ικανοποιήσει τα αιτήματά μας»

Χαράλαμπος Γιαννακάκης
Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης
Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων
Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook