Την κακή κατάσταση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Σωμάτων Ασφαλείας στα Χανιά -και όχι μόνο- ανέδειξε ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης, σε συνέντευξή του στην Τηλεόραση του ΑΝΤ1, τονίζοντας, παράλληλα, τα βασικά σημεία του προγράμματος της ΝΔ για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη Δημοκρατία.

Η ιδεοληπτική αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος της εγκληματικότητας και η αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα ασφάλειας του πολίτη, έχει οδηγήσει σε δυσλειτουργίες, υπογράμμισε ο κ. Διγαλάκης, επισημαίνοντας ότι η συντήρηση του εξοπλισμού και των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος βασίζεται σε χορηγίες, όπως έχει αναδειχθεί από τα στελέχη των Υπηρεσιών αυτών, κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του υποψήφιου Βουλευτή Χανίων της ΝΔ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε στο πανεπιστημιακό άσυλο, σημειώνοντας ότι λειτουργεί, ουσιαστικά, ως “άσυλο καταπίεσης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών από περιθωριακές ομάδες”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Διγαλάκης και στα εμπόδια που έφερε στα Πανεπιστήμια η αντιμεταρρύθμιση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Συγκεκριμένα, ο κ. Διγαλάκης, τόνισε τις μεγάλες ερευνητικές δυνατότητες των Ελληνικών Πανεπιστημίων και το γεγονός ότι αυτές παραμένουν ανεκμετάλλευτες, σημειώνοντας, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που έχει υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το 2022 προβλέπει μείωση των δαπανών για Υγεία και Παιδεία, προκειμένου να πετύχει τα “υπερπλεονάσματα”.

Τέλος, ο κ. Διγαλάκης έκανε μνεία και στο παράδειγμα των Κυπριακών Πανεπιστημίων, τα οποία, μέσα σε ελάχιστα χρόνια από την ίδρυσή τους, έχουν καταφέρει να αναδειχθούν σε πόλους εξωστρέφειας και καινοτομίας και να συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομική ευημερία της Κύπρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook