«Θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Διότι, δεν υπάρχει καλή επιχείρηση η οποία δεν φροντίζει τους εργαζόμενούς της. Καλή επιχείρηση είναι η επιχείρηση που πληρώνει καλούς μισθούς και έχει τους εργαζόμενους ικανοποιημένους»,.

Αυτό τόνισε σε συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα, Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με την διοίκηση και τους εργαζομένους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Mitsis Rinela Beach & Resort Spa στην περιοχή του Κοκκίνη Χάνι.

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε, ακόμη πως αποτελεί προτεραιότητα του κόμματος, ως η επόμενη κυβέρνηση να επενδύσει στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση του προσωπικού στον τουρισμό και την εστίαση, καθώς όπως σημείωσε «αυτή η επένδυση θα βοηθήσει στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και κατ’ επέκταση θα οδηγήσει σε καλύτερες και υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».
 
«Καμία επιχείρηση δεν ευημερεί μακροπρόθεσμα αν οι άνθρωποί της δεν είναι ευχαριστημένοι. Θα δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις να προσφέρουν στους εργαζόμενους παροχές και εργαλεία εξέλιξης, ώστε να είναι συμμέτοχοι στην επιτυχία της εταιρίας στην οποία εργάζονται», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αυγενάκης.  

Στη συνέχεια, ο κ. Αυγενάκης παρουσίασε θέσεις και προτάσεις του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του τουριστικού τομέα. Πιο αναλυτικά ο Γραμματέας της ΝΔ επεσήμανε ότι:

• Απαιτούμε από τις επιχειρήσεις να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζομένους και ειδικότερα να τηρούν απαρέγκλιτα την εργασιακή νομοθεσία.
• Εγγυόμαστε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αξιοποιώντας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τα νέα συστήματα για στοχευμένους και ουσιαστικότερους ελέγχους.
• Παρέχουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους είτε με τη μορφή δωρεάν μεταφοράς στην εργασία τους, είτε με επιπλέον ασφαλιστικά παροχές, είτε και με συμμετοχή στα κέρδη, είτε με ειδικά προγράμματα απόκτησης μετοχών.
• Θεσπίζουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από το ποσοστό ανάπτυξης του ΑΕΠ.

Στο πέρας της σύσκεψης ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησε την διοίκηση και τους εργαζομένους για την παραγωγική συζήτηση που είχαν, και σημείωσε πως: «πρέπει να σκεφτούμε δημιουργικά, καινοτόμα και τολμηρά. Πρέπει να ενισχύσουμε και να φροντίσουμε όλα εκείνα τα κρητικά προϊόντα και υπηρεσίες που θα προσδώσουν στον τουρισμό μας μεγάλη προστιθέμενη αξία».  


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook