Το πρόβλημα κάθε γυναίκας είναι ότι το μακιγιάζ προσώπου δεν διαρκεί όσο θα ήθελε.

Το σωστό μακιγιάζ όμως ξεκινά από τη βάση και ολοκληρώνεται με απλές κινήσεις που θα το κάνουν τέλειο.Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα προϊόντα μακιγιάζ που χρειάζεστε, αλλά και τα tips για μακιγιάζ προσώπου,που υπόσχονται άψογο αποτέλεσμα.

Προετοιμάστε κατάλληλα το πρόσωπό σας

Πριν πιάσετε στο χέρι σας τα πινέλα και τα υπόλοιπα καλλυντικά, πρέπει να προετοιμάσετε το δέρμα σας για το μακιγιάζ. Χρειάζεστε βαθύ καθαρισμό με ένα κατάλληλο scrub, το οποίο θα αφαιρέσει τη λιπαρότητα, τους ρίπους και ό,τι άλλο μπορεί να «σαμποτάρει» το μακιγιάζ προσώπου. Όσο πιο απαλή και καθαρή η επιδερμίδα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διάρκεια των προϊόντων μακιγιάζ!

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη

Εκτός από τα υπόλοιπα (πολύ σημαντικά) στοιχεία που χαρίζει στον οργανισμό μας, η ενυδάτωση, είναι και το «κλειδί» για να διατηρηθεί περισσότερη ώρα άψογο το μακιγιάζ. Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα προϊόντα μακιγιάζ τείνουν να συγκεντρώνονται στις γωνίες –όπως στα μάτια ή στα χείλη; Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή το δέρμα είναι αφυδατωμένο. Οπότε απλώστε μια ενυδατική κρέμα και αφήστε την να απορροφηθεί πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του μακιγιάζ προσώπου. Επίσης, αναζητήστε τα ενυδατικά foundations που προσφέρουν κάλυψη και ενυδάτωση.
 
Συνεχίστε με ένα primer

Επίσης ενυδατικό, θεωρείται από τους περισσότερους makeup artists το Α και το Ω για ένα άψογο μακιγιάζ προσώπου. Το primer «εγκλωβίζει» την ενυδατική σας και δημιουργεί τον κατάλληλο καμβά όπου τα προϊόντα μακιγιάζ σας μπορούν να κάνουν θαύματα. Εφαρμόστε το και στα βλέφαρα, για να σταθεροποιηθούν τα καλλυντικά ματιών, ώστε να πετύχετε ένα long-lasting μακιγιάζ.

Παίξτε με τα layers

Συνήθως, είναι πιο αποτελεσματικό να εφαρμόζετε τα προϊόντα μακιγιάζ σταδιακά, μια στρώση τη φορά, παρά να εφαρμόσετε μια παχύρρευστη στρώση κατευθείαν. Αν θέλετε το μακιγιάζ προσώπου σας να διαρκεί, τότε έχετε αυτό υπόψη για όλα τα καλλυντικά σας –όπως το κραγιόν, το foundation ή τις σκιές. Το μακιγιάζ θέλει υπομονή και «χτίζεται» σιγά-σιγά, με layering.
 
H πούδρα λέει την τελευταία λέξη

Η διάρκεια του μακιγιάζ προσώπου εξαρτάται πολύ και από την πούδρα. Περάστε την με το σφουγγαράκι σας σε όλο την επιφάνεια, για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ. Μην ξεχάσετε το λαιμό και περάστε μια ελαφριά στρώση και από το ντεκολτέ σας για να αποφύγετε τη γυαλάδα. Θυμηθείτε ότι τα προϊόντα μακιγιάζ –όπως το eyeliner ή το κραγιόν- διαρκούν περισσότερο αν τα εφαρμόσετε πάνω από την πούδρα, που λειτουργεί ως βάση.

Κάντε το setting spray must για το μακιγιάζ σας

Τα setting sprays υπόσχονται τα προϊόντα μακιγιάζ να διατηρούν ζωντανά τα χρώματά τους για περισσότερη ώρα, ενώ αποτρέπουν το μακιγιάζ να χάσει τη λάμψη του –ακόμα και τις μέρες με πολλή ζέστη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook