Τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον νομό Χανίων την τετραετία που πέρασε παρουσίασαν σήμερα τα στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στα Χανιά. 

Το σύνολο των χρηματοδοτήσεων έργων που έχουν είτε υλοποιηθεί είτε βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης για τον νομό Χανίων, αγγίζουν τα 376 εκατ. ευρώ στα οποία αν προστεθούν τα 36 εκατ. ευρώ που προέρχονται από τις δράσεις του ΠΕΠ, ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ.

Όπως υποστήριξε εκ μέρους της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Παπαδεράκης, το κυβερνητικό έργο αγκάλιασε ένα ευρύ φάσμα τομέων και αναγκών της περιοχής και αντιμετώπισε χρονίζοντα προβλήματα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που ολοκληρώθηκαν μέσα από 35 δράσεις ήταν της τάξεως των 56,5 εκατ. ευρώ. Είναι σε εξέλιξη άλλες 18 δράσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 99,5 εκατ. ευρώ και έχουν εκχωρηθεί και είναι στη διαδικασία υλοποίησης το επόμενο διάστημα έργα προϋπολογισμού 236 εκατ. ευρώ, στα οποία έχουν εκχωρηθεί με αφορμή τις ανάγκες αποκατάστασης των καταστροφών από τη θεομηνία που έπληξε τα Χανιά, πιστώσεις 184 εκατ. ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα που δρομολογήθηκαν στα Χανιά

Γιώργος Σταθάκης

Το μεγαλύτερο εν εξελίξει έργο είναι η διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου, ύψους 300 εκατ. ευρώ. Έχει ξεκινήσει η κατασκευή τον περασμένο Φεβρουάριο και έχει 18 μήνες χρονικό περιθώριο παράδοσης. 

Το δεύτερο σημαντικό έργο αφορά στην πρόσφατη υπογραφή με την Exxon Mobil, την Total και τα ΕΛΠΕ για την έρευνα και αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Είναι ένα έργο τεράστιας οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή.

Στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας και ανάδειξης του νομού Χανίων τα έργα ήταν πάρα πολλά. Όλοι συμμεριζόμαστε την άποψη ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα του νομού είναι το περιβάλλον, θεωρώ ότι η “κνωσσός” του νομού Χανίων είναι το περιβάλλον του. Απέναντι σε αυτή την πρόκληση έγιναν και έργα και αναβάθμιση αρμοδιοτήτων φορέων προκειμένου να αισθανόμαστε ασφαλείς για το μέλλον. Το πιο σημαντικό είναι ο φορέας διαχείρισης της Σαμαριάς που άλλαξε. Πρώτον απέκτησε αρμοδιότητες για να μπορεί να παρεμβαίνει στην προστασία του περιβάλλοντος και δεύτερον επεκτάθηκε η αρμοδιότητά του και στις 24 περιοχές natura που πέρα από το φαράγγι, περιλαμβάνουν Ελαφονήσι, Μπάλο κτλ. Συνεπώς έχουμε έναν φορέα με πλήρη χρηματοδότηση και προσωπικό.

Συμπληρωματικό σε αυτό ήταν η περίφημη περιβαλλοντική μελέτη του Ελαφονησίου. Θυμίζω ότι μέχρι το 2008 ήταν στα συρτάρια μια τόσο σημαντική μελέτη, τώρα εγκρίθηκε και αποτελεί οδηγό για τη διαχείριση του Ελαφονησίου τα επόμενα χρόνια.

Θεωρώ υψίστης σημασίας τους βιολογικούς στα νότια των Χανίων, την Παλαιόχωρα και τη Σούγια. Δυο έργα εμβληματικά που απαντούν στο μείζων πρόβλημα της νότιας Κρήτης. Ο βιολογικός της Παλαιοχώρας εκκρεμούσε περίπου 20 χρόνια με λανθασμένες επιλογές χώρων και αδυναμία εκτέλεσης των μελετών, περίπλοκες λύσεις που οδηγούσαν στην πλήρη αδράνεια. Η παρούσα κυβέρνηση ακολούθησε τη στρατηγική του δήμου, προχώρησε σε απαλλοτριώσεις και απελευθερώθηκαν οι πόροι για να υλοποιηθεί το έργο, μαζί με τη Σούγια.

Στα πολεοδομικά έγιναν επίσης μεγάλες προσπάθειες, όπως η δρομολόγηση υλοποίησης του οικισμού των πολυτέκνων στα Χανιά που για χρόνια προσπαθούσαν να δώσουν λύση στη δημιουργία οικισμού στις Μουρνιές. Πολεοδομικά σχέδια που ήταν χρονίζοντα έχουν δρομολογηθεί και ταυτόχρονα προχωρά η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η ανάρτηση και επικύρωση των δασικών χαρτών. 

Θέλω να υπογραμμίσω τη στήριξη που δίνεται στην τοπική επιχειρηματικότητα, ο αναπτυξιακός νόμος του 2016 είναι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 30 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο κάνοντας νέους κύκλους επενδύσεων. Η τοπική επιχειρηματικότητα ευνοήθηκε από την εφαρμογή του “Εξοικονομώ” ενός προγράμματος στο οποίο εντάχθηκαν εκατοντάδες κατοικίες στα Χανιά. Το “Εξοικονομώ” θα συνεχιστεί με τη δεύτερη φάση στις 15 Ιουλίου και θα ξεκινήσει και το “Ηλέκτρα” για τα δημόσια κτίρια.

Παύλος Πολάκης

Μέχρι πέρσι τον Σεπτέμβριο, υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση στη δρομολόγηση σειράς έργων. Σε ενα σύνολο χρηματοδοτήσεων για τον νομό από τις οποίες ήδη είχαν μελετηθεί και δημοπρατηθεί περίπου τα 80 εκατ. ευρώ τότε, είχαμε υλοποίηση σε λιγότερο από 10 εκατ. Αυτή τη στιγμή τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη εκτός της χρηματοδότησης που δόθηκε για τις καταστροφές της θεομηνίας, είναι πάνω από 70 εκατ. ευρώ στον νομό.

Όσον αφορά στη θεομηνία πρώτη φορά ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε με άμεσο τρόπο στην τεράστια καταστροφή. Επειδή το προηγούμενο καιρό είχε αμφισβητήσει τις χρηματοδοτήσεις η κα Μπακογιάννη, οι χρηματοδοτήσεις που έχουν έρθει στους λογαριασμούς της περιφέρειας και των δήμων, ξεπερνούν το ποσό που αναφέρθηκε από τον κ. Παπαδεράκη, συμπεριλαμβάνοντας τα χρήματα που δόθηκαν τις πρώτες ημέρες για τη διάνοιξη των δρόμων. Η περιφέρεια Κρήτης έχει πάρει πάνω από 100 εκατ. για να προχωρήσει τις οριστικές αποκαταστάσεις που είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ένα restart των υποδομών του νησιού, γιατί είδαμε τις υποδομές του νησιού τις ημέρες της καταστροφής όταν πήραν τα νερά τους δρόμους και είδαμε το πάχος της ασφάλτου που είχε μπει, το πώς είχαν κατασκευαστεί τα αρδευτικά και υδρευτικά δίκτυα.

Ως προς την υγεία, ό,τι κάναμε σε όλη την Ελλάδα κάναμε και στην Κρήτη. Καλύψαμε τους ανασφάλιστους, ενισχύσαμε με προσωπικό, αυξήσαμε τα όρια δαπανών, ανοίξαμε καινούρια τμήματα, ενισχύσαμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη και η εικόνα το 2018 δεν έχει καμία σχέση με αυτή του 2015, της υποστελέχωσης, των ελλείψεων, της εξάντλησης των υποδομών.

Το 2015 το νοσοκομείο Χανίων χρώσταγε 13,5 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη, τώρα χρωστά λιγότερο από 2 εκατ. ευρώ. Είχε όριο δαπανών 22 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή πλησιάζει τα 30 εκατ. Στο Ηράκλειο βάλαμε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας. Η ενίσχυση των νοσοκομείων του Αγίου Νικολάου που φοβόταν ότι θα τα κλείναμε. Αυτή τη στιγμή τα 3 από τα 4 λειτουργούν εξαιρετικά και το άλλο πήρε τον δρόμο του για να γίνει δημόσιο κέντρο φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης στην Κρήτη. 

Σε αυτόν τον δρόμο είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε αν ο λαός μας δείξει την εμπιστοσύνη του. Το αντίπαλο δέος έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Θέλει να ενοικιάσει τμήματα υψηλής τεχνολογίας σε ιδιώτες με εξασφαλισμένη πελατεία τους ασθενείς του ΕΟΠΠΥ, με εξασφαλισμένα έσοδα. Από όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης διώξαμε τα εργολαβικά συνεργεία. Πήραμε παραπάνω κόσμος γι’ αυτές τις υπηρεσίες, ξοδεύουμε λιγότερα και είναι προφανές ότι αν κερδίσει η ΝΔ θα ξαναγυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς των εργολάβων και τη σπατάλη χρημάτων.

Βάλια Βαγιωνάκη

Ο νομός Χανίων είναι ευλογημένος τόπος αφού περίπου το 45% είναι περιοχή natura. Από τα έργα του νομού που ξεχωρίζω είναι η επέκταση της δημιουργίας φορέα διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς που καλύπτει όλες τις περιοχές natura. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει πλέον και δικά του έσοδα δίνει τη δυνατότητα ορθότερης διαχείρισης αλλά και σημαντικών παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των περιοχών αυτών προς όφελος των κατοίκων κυρίως.

Το δεύτερο που θα ήθελα να υπογραμμίσω είναι ότι τα χρήματα που δόθηκαν και δίνονται για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών του Φεβρουαρίου, δίνουν τη δυνατότητα για μια σοβαρή αποκατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και την εκτέλεση νέων αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων.  Τα προαναφερόμενα πρέπει να γίνουν όχι με προχειρότητα. Τα χρήματα αυτά εξάλλου είναι των φορολογουμένων και επίσης δεν είναι άπειρα, αλλά μας δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσουμε τις υποδομές που μας αξίζουν. Αυτό από κοινού με τον ΒΟΑΚ που ήδη έχει περάσει στη β΄φάση είναι σημαντικό. Χρειάζεται η συνεργασία όλων των φορέων του νομού που κατά τη γνώμη μου στο παρελθόν πολλές φορές έλειψε.

Τρίτο ζήτημα είναι αυτό των ελεύθερων χώρων. Θέλουμε τον νομό Χανίων να τον χαίρονται όχι μόνο οι τουρίστες αλλά πρώτα απ΄όλα οι πολίτες που ζουν και εργάζονται στον τόπο. Τόσα χρόνια το κίνημα διεκδικούσε το στρατόπεδο Μαρκοπούλου. Σήμερα μετά από αγώνες χρόνων και παλινδρομήσεων, η παραχώρηση είναι μια πραγματικότητα.

Τέλος εκκινώντας από την αντίληψη ότι πρέπει να πατήσουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας θα έλεγα ότι προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία θα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού με σεβασμό στο περιβάλλον. Η αξιοποίηση εργαλείων όπως είναι οι ενεργειακές κοινότητες, η κοινωνική οικονομία, η στήριξη συλλογικών σχημάτων όπως ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμοί, αλλά και το μεταφορικό ισοδύναμο, είναι αναγκαία. Παράλληλα θέλουμε τη στήριξη και ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, μνημειακής και άυλης και μέσα σε αυτή προσθέτω και το θέμα της κρητικής διατροφής. Επιπρόσθετα θέλουμε την επέκταση του εναλλακτικού τουρισμού και τη συνέργεια του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και του τουρισμού μέσα από ένα νέο συμβόλαιο συνεργασίας. 

Έχουμε πολλά να κάνουμε την επόμενη τετραετία. Έχουμε όραμα και σχέδιο για τα Χανιά.

Αντώνης Μπαλωμενάκης

Στα πεπραγμένα της θητείας μας συγκαταλέγονται, εκτός από τον κατάλογο των βασικών  έργων που ανακοινώνουμε σήμερα και αποτελούν το αποτύπωμα της κυβερνητικής πορείας στο νομό Χανίων, και οι επί μέρους δραστηριότητες καθενός από μας κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Εισαγωγικά θέλω να πω ότι η παραδοσιακή αντίληψη του βουλευτή-ρυθμιστή των πάντων σε έναν νομό, αποτελεί κληρονομιά ενός παρελθόντος όπου οι δομές της αυτοδιοίκησης ήσαν αδύναμες και τα πάντα , από το πιο μικρό δρόμο μέχρι και το τελευταίο γεφύρι, (υπήρχε δεν υπήρχε ποταμός…), ρυθμιζόταν από τις διασυνδέσεις του τοπικού βουλευτή με την κεντρική εξουσία.

Αυτό το μοντέλο άρχισε να υποχωρεί εδώ και δυο δεκαετίες περίπου, χωρίς να έχει φθάσει μεν σε πλήρως επιθυμητά επίπεδα, ωστόσο οι περισσότερες από τις τρέχουσες υποθέσεις ρυθμίζονται πλέον, και σωστά, από τους αιρετούς πρώτου και δευτέρου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτή είναι μια εξέλιξη που προσιδιάζει σε ένα σύγχρονο κράτος.

Αντιλαμβάνομαι το ρόλο του βουλευτή με τη συνταγματική έννοια, της παρέμβασης δηλαδή στη νομοθετική διαδικασία, κυρίως, και στον έλεγχο της κυβερνητικής εξουσίας καθώς και διαμεσολαβητή για την προώθηση του σχεδιασμού και της υλοποίησης προωθητικών δραστηριοτήτων πάσης φύσεως προς όφελος της κοινότητας ανθρώπων και του τόπου που αντιπροσωπεύει .

Τιμήθηκα από τους συναδέλφους μου που με εξέλεξαν Πρόεδρο και στις δύο εξεταστικές επιτροπές που συγκρότησε η Ολομέλεια της Βουλής, αρχικά για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, (Μ.Μ.Ε.), διαδεχόμενος το Σωκράτη Φάμελλο, μετά την υπουργοποίησή του και στη συνέχεια της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας.

Πολλές πλευρές του δημόσιου βίου στους  ιδιαιτέρως ευαίσθητους τομείς, της διαφάνειας στη λειτουργία των κομμάτων , των μέσων ενημέρωσης και της Υγείας, ήλθαν στο φώς και έγιναν κτήμα του ελληνικού λαού για πρώτη φορά. Τα αποτελέσματα της πολύμοχθης προσπάθειας που καταβλήθηκε από όλους μας αποτυπώθηκαν στα αντίστοιχα πορίσματα και παραδόθηκαν στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Διατέλεσα ακόμη μέλος της διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Καινοτομίας και της ειδικής Επιτροπής παρακολούθησης του ασφαλιστικού συστήματος καθώς και αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή για το «πόθεν έσχες».

Μέλος της επιτροπής για την συνταγματική αναθεώρηση με εισηγήσεις για την ανάγκη τροποποίησης των διατάξεων που αφορούσαν τα κοινωνικά δικαιώματα, τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, την οικονομική Δημοκρατία και τον τρόπο αντιμετώπισης των υπουργικών αδικημάτων μετά την  κατάργηση του ακαταδίωκτου . Μέλος της ειδικής κοινοβουλευτική Επιτροπής για την επεξεργασία πρότασης για τη δίωξη του πρώην υπουργού Άμυνας Γ. Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά.

Αντιπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, (Ρ.Α.Μ.).

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσα τρεις επίκαιρες ερωτήσεις και υπέγραψα δεκάδες ερωτήσεων και αναφορών για θέματα του Νομού Χανίων και της Κρήτης και τροπολογίες σε θέματα εργασιακών σχέσεων, περιβάλλοντος, έρευνας και καινοτομίας, υποδομών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων .

Μαζί με την συνάδελφό μου κ. Βαγιωνάκη συνυπογράψαμε δεκάδες αναφορών, ερωτήσεων και προτάσεων σε μικρά και μεγαλύτερα θέματα του Νομού Χανιών και επί μέρους φορέων, κατηγοριών πολιτών και περιοχών , καθώς και με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας όλης της Κρήτης για θέματα που αφορούσαν συνολικά το νησί μας.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση των ατομικών αιτημάτων, νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη για της εξής διευκρίνιση :

Όντας εξ αρχής αντίθετος με την παραδοσιακή έννοια του «ρουσφετιού», το οποίο θεωρώ σαν μια βαθιά πληγή στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας , δεν συνηγόρησα στη λογική «σήκω εσύ να κάτσω εγώ». Όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αυτής της περιόδου, δεν υποστήριξα άδικα ή προσωποπαγή και εκδικητικά αιτήματα, ούτε επιδόθηκα σε πρακτικές παρέμβασης . Εξαίρεση αποτέλεσαν τα δίκαια και τα λογικά αιτήματα συμπολιτών μας , που , συνήθως, είχαν αιτία τις διάφορες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και όσα εδράζονταν σε πραγματικές ανάγκες που μπορούσαν να αντιμετωπιστούν .

Με την πεποίθηση ότι το σύνολο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Χανίων, καθένας από τη θέση του και αναλόγως των ευθυνών που ανέλαβε, τιμήσαμε την εντολή που μας έδωσε το 2015 ο Χανιώτικος Λαός, προσερχόμαστε στις εκλογές με υπερηφάνεια και ακλόνητη πίστη στο δημοκρατικό κριτήριο των συντοπιτών μας, στις μακρές δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις του νομού μας και ζητάμε την ανανέωση της εντολής για μια νέα τετραετίας αναδημιουργίας και προόδου.

Κατερίνα Μανιμανάκη

Θα προχωρήσω στον απολογισμό των πεπραγμένων στο νοσοκομείο Χανίων. Έχουμε την ανάπτυξη 7 νέων τμημάτων: Η λειτουργία μονάδας του αιμοδυναμικού εργαστηρίου με αποτέλεσμα να διενεργούνται στο νοσοκομείο στεφανιογραφείες και αγγειοπλαστικές, η πλήρη ανάπτυξη της παιδοχειρουργικής κλινικής στελεχωμένης με 3 παιδοχειρουργούς σε καθημερινή εφημερία, η ανάπτυξη της θωρακοχειρουργικής κλινικής στελεχωμένης από δυο ειδικούς θωρακοχειρουργούς με καθημερινή εφημερία, η λειτουργία εξωτερικού αγγειοχειρουργικού ιατρείου σε συνεργασία με το ΠΑΓΝΗ μια φορά τον μήνα με συνάδελφο που έρχεται από το Ηράκλειο, λειτουργία αιματολογικού ιατρείου, λειτουργία συμβουλευτικού γραφείου διατροφής και λειτουργία τμήματος πυρηνικής φυσικής με γ κάμερα, στελεχωμένου από 2 ειδικούς πυρηνικούς γιατρούς.

Όσον αφορά στο προσωπικό. Το 2015 το ιατρικό προσωπικό τόσο σε μόνιμο όσο και σε επικουρικό ήμασταν 140 γιατροί. Το 2019 είμαστε 170 γιατροί. Το νοσηλευτικό προσωπικό από 478 άτομα έγιναν 510. Στο διοικητικό προσωπικό από 304 άτομα έγιναν 453.

Ως προς τα έργα υποδομής και εξοπλισμού, έγινε αντικατάσταση της κεντρικής αποστείρωσης που στοίχισε 387.000 ευρώ, η επέκταση της ψυχιατρικής πτέρυγας με  το κληροδότημα Μαλινάκη. Ακτινοπροστασία στο τμήμα της πυρηνικής ιατρικής με γ κάμερα, κυλιόμενα τάπητα κλπ. Διαγωνισμός για μονάδα παραγωγής οξυγόνου ένα έργο 280.000 ευρώ, αντικατάσταση δαπέδων, στεγάνωση δωματίων, προμήθεια εξωσωματικού λιθροτρύπτη που θα στοιχίσει 480.000 ευρώ. Προμήθεια και αντικατάσταση του ιατροτεχνολογικού σε αναισθησιολογικά μηχανήματα. Έξι καινούρια μηχανήματα στο τεχνικό νεφρό. Εξοπλισμός πληροφορικής κά.

Μιχάλης Χαιρετάκης

Στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας 74.000 νέες επιχειρήσεις αδειοδοτήθηκαν ηλεκτρονικά, αναβαθμίστηκε το δίκαιο των ΕΠΕ και ΑΕ μετά από έναν αιώνα, ρυθμίστηκαν δάνεια ΟΕΚ που αφορούσαν 709 οικογένειες στον νομό. Βλέπουμε ότι το βλέμμα της κυβέρνησης είναι στραμμένο και στην Κρήτη αφού είχε δυο από τους κορυφαίους υπουργούς από τον νομό Χανίων. Τόσα χρόνια που η Κρήτη ήταν ο φτωχός συγγενής έχει πλέον αναβαθμισμένο ρόλο, αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα των έργων και από τα χρήματα που έρχονται στο νησί, μέσα σε ένα “σφιχτό” πλαίσιο λόγω της επιτήρησης.

Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα και η επόμενη μέρα είναι πιο αισιόδοξη. Έχουμε και τη διάθεση και όραμα. Θα χρησιμοποιήσω τη φράση που είπε ο πρωθυπουργός ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν έβαλε το δάχτυλο στο μέλι. Μπορεί κάποιος να πει για κάποια λάθη ή παραλείψεις αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα 4 αυτά χρόνια δεν κάναμε ότι ήταν πιο σωστό απέναντι στην κοινωνία και το ελληνικό κράτος. 

Πρέπει όλοι την 7η Ιουλίου να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Θα στείλω και ένα μήνυμα στους πιο νέους ανθρώπους ότι εκείνη την ημέρα θα πρέπει όλοι να ψηφίσουμε και να δώσουμε ευκαιρία στο μέλλον μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook