Με το σύνθημα «Στάσου πλάι μου» και με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα το ΚΕΘΕΑ για άλλη μια χρονιά αναδεικνύει τη σημασία των κοινωνικών δεσμών και των υποστηρικτικών δικτύων στην πρόληψη  και τη θεραπεία των εξαρτήσεων καθώς και στην κοινωνική επανένταξη. 

Ειδικότερα, στα Χανιά, μέλη, εθελοντές και στελέχη της Μονάδας Συμβουλευτικής  ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με την υποστήριξη του Συλλόγου Οικογένειας διοργάνωσε προβολή της ταινίας «Beautiful boy» στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στις 22/6/2019, παράσταση κλασικού και σύγχρονου χορού από την σχολή «Χοροκίνηση» στις 24/6/2019, όπου τα έσοδα δόθηκαν στον Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Τέλος, διοργανώθηκε στις 29/6 μουσική βόλτα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με τις μουσικές ομάδες «Καθ΄ωδών» & «Αντικρουστοί». Η βόλτα ξεκίνησε από την πλατεία 1866 και κατέληξε στην πλατεία Σπλάντζια, όπου πραγματοποιήθηκε το Soul Art Game, ένα παιχνίδι τέχνης και ψυχής (έμπνευση- σχεδιασμός Ιωάννα Γιάνναρη, εικαστικό μέρος Άννα Φραγκάκη) .

Μέσα από τις τρεις αυτές δράσεις, σκοπός ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και να ακουστεί δυνατά η φωνή μας.

Επίσης, σημαντική για την επιτυχία των δράσεων ήταν η ενεργή εμπλοκή των πολιτών. Πράγματι, ο κόσμος ανταποκρίθηκε και συμμετείχε ενεργά με όρεξη και κέφι και η φωνή  του ΚΕΘΕΑ ακούστηκε δυνατά στους δρόμους της πόλης.

Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 2019, το προσωπικό, ο Σύλλογος Οικογένειας και τα μέλη της Μονάδας Συμβουλευτικής Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, ευχαριστούν όσους συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ευχαριστεί:

– Τις μαθήτριες και τους μαθητές της Σχολής Χορού «Χοροκίνηση», την Διεύθυνση κα Τσερασέλλα Γρηγοράκη και τον κο Αινεία Γρηγοράκη.

– Το ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Ε. για την δωρεάν μεταφορά των μουσικών της ομάδας «ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΤΟΙ». 

– Το ξενοδοχείο PORTO VENEZIANO για την φιλοξενία των Ιωάννα Γιάνναρη και Άννα Φραγκάκη  του Soul Art Game.

– Τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων για την παραχώρηση ιστιοπλοϊκού σκάφους για την ανάρτηση ενημερωτικού Banner.

– Επίσης το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ για την αμέριστη συμπαράσταση τους σε κάθε εκδήλωση της Μονάδας.

Επίσης τις μουσικές ομάδες «ΚΑΘ΄ΩΔΩΝ» και «ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΤΟΙ», που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά του ΚΕΘΕΑ και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δράση το Σάββατο 29 Ιουνίου στους δρόμους της πόλης. Καθώς και τις εικαστικούς Ιωάννα Γιάνναρη και Άννα Φραγκάκη για το Soul Art Game.

Τέλος η Μονάδα Συμβουλευτικής Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, ευχαριστεί δημόσια όλους τους εθελοντές που διαχρονικά στηρίζουν την προσπάθεια της απεξάρτησης και αποτελούν για μας την πιο ελπιδοφόρα και σημαντική ίσως υποστήριξη στο δύσκολο έργο της απεξάρτησης.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook