Με εκπροσώπους της δικαιοσύνης και επιχειρηματία συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων με την ΝΔ Ι.Κασσελάκης

Την Δευτέρα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Χανίων Κασσελάκης Ιωάννης επισκέφτηκε τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Δικηγορικός σύλλογος Χανίων ιδρύθηκε το 1884 – ο πρώτος επαρχιακός δικηγορικός σύλλογος που ιδρύθηκε- διαθέτει Κανονισμό Λειτουργίας και Κώδικα Δεοντολογίας και συνεργάζεται μόνιμα με το Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου και με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Στο Δ.Σ.Χ. λειτουργούν 11 επιτροπές μεταξύ των οποίων Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Περιβάλλοντος ,Επιστημονική Επιτροπή, Επιτροπή Απαλλοτριώσεων ,Επιτροπή Πολιτισμού, Επιτροπή Αθλητισμού.

Διαθέτει τεράστια βιβλιοθήκη και αρχειακό υλικό και για αυτό το λόγο θα έπρεπε η πολιτεία να έχει παραχωρήσει κάποιο χώρο (πχ το κτίριο των φυλακών Χανίων πίσω από τα Δικαστήρια ) ώστε να μην αναγκάζεται ο σύλλογος να ενοικιάζει για να εξυπηρετεί τις ανάγκες λειτουργίας του.
Στην εθνική νομική κοινότητα αλλά και στην τοπική κοινωνία ο Φ.Σ.Χ. είναι πολύ γνωστός για τις σταθερές και διαρκείς παρεμβάσεις του σε όλα τα νομικά ,επιστημονικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ο κ. Κασσελάκης επισήμανε ότι θα πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα ώστε οι εκκρεμείς νομικές υποθέσεις να τακτοποιούνται εντός εύλογου χρονικού διαστήματος προς αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών αλλά και των νομικών.

Θεωρεί ότι πρέπει να αποκατασταθεί η ζημιά που υπέστη ο κλάδος από την παρούσα κυβέρνηση τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε θεσμικό επίπεδο.

Ο κ.Κασσελάκης συναντήθηκε αργότερα με τον πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κ.Μαρακάκη.

Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που έλαβε χώρα παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες της Τράπεζας σε οικονομικό ,επενδυτικό αλλά και κοινωνικό επιπεδο και δόθηκε έμφαση τόσο στην ανάγκη στήριξης ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος όσο και στην ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών στα χρηματοοικονομικά ιδρύματα.

Ο κ.Κασσελάκης δήλωσε τη βεβαιότητά του πως η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα συμβάλει στην αποκατάσταση αυτή ,βήμα απαραίτητο για την επιστροφή χρημάτων από το εξωτερικό και τις κρυψώνες και διοχέτευση  τους στην πραγματική οικονομία και αγορά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook