Γράφει Ο Βιτρούβιος 
 

Υψηλές θερμοκρασίες στον καιρό αλλά και στο πολιτικό βαρόμετρο των Χανίων. Λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές τα δεδομένα που διαμορφώνονται σε επίπεδο υποψηφιοτήτων είναι λίγο πολύ αναμενόμενα.

Η ΝΔ έχει ευδιάκριτη άνοδο η οποίο βέβαια οφείλεται στην προοπτική νίκης της ΝΔ αλλά και στο δυνατό ψηφοδέλτιο που ανακοίνωσε στα Χανιά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δίνει ιδιαίτερη δυναμική στη ΝΔ αλλά και οι συνυποψήφιοί της, όπως οι Μανούσος Βολουδάκης, Βασίλης Διγαλάκης, Ιωάννης Κασσελάκης, Έλβη Στασσίνου και ο Δημήτρης Φραγκάκης θα μας εκπλήξουν με την απόδοσή τους με αποτέλεσμα να είναι ορατή η κατάκτηση τριών βουλευτικών εδρών στο Νομό Χανίων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα αρκεστεί στην κατάκτηση μίας έδρας από τον Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος διεξάγει την προεκλογική του εκστρατεία με σοβαρότητα και με συνέπεια στο έργο του.

Το ΚΙΝΑΛ, αποδεκατισμένο και βαθιά διασπασμένο από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μην μπορώντας να χωνέψει ότι εξέλεξε Δήμαρχο Χανίων που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί μέσω του υπεύθυνου εκλογικού αγώνα Αποστόλη Βουλγαράκη να συσπειρώσει τις όποιες δυνάμεις έχουν απομείνει αλλά απ’ ότι φαίνεται προς το παρόν ανεπιτυχώς. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, αγωνίζονται μοναχοί τους για την αξιοπρέπεια της κεντροαριστεράς και του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι ο εκλογικός αγώνας όλων των κομμάτων εξελίσσεται ομαλότατα και πολιτισμένα κάτι που είχε να παρουσιαστεί πολλά χρόνια και τιμά την τοπική κοινωνία αλλά και την ποιότητα των υποψηφίων βουλευτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook