Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, του παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόβλημα της έλλειψης επαρκών χώρων στα Δικαστήρια. Πρόβλημα που είναι έντονο, ενώ υπάρχει διαθέσιμο κτίριο, αυτό των πρώην φυλακών.  Παρ’ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες μελέτες σχετικά με τη δυνατότητα παραχώρησης του κτιρίου ώστε να χρησιμοποιηθεί για γραφεία δικαστικών υπηρεσιών, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια ώστε να προχωρήσει η παραχώρηση αυτή.

Τέλος, επισημάνθηκε το γνωστό πρόβλημα της ασφυξίας που προκαλεί στον κλάδο η φορολογική και ασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Mανούσος Βολουδάκης, κατ’ αρχάς δεσμεύθηκε ότι θα συμπαρασταθεί στο ΔΣΧ στο ζήτημα της παραχώρησης του κτιρίου των παλαιών φυλακών, το οποίο προϋποθέτει μια απλή αλλαγή χρήσης.

Ζήτησε από τους εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου την άποψή τους για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, οι οποίες προκάλεσαν τόσο έντονο δημόσιο διάλογο, αλλά και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

Ο Μ.Βολουδάκης ζήτησε ακόμη από το Δ.Σ.Χ. , να διατηρήσουν ένα δίαυλο επικοινωνίας την επόμενη ημέρα, ώστε να συνεργάζονται τόσο στην προπαρασκευή της νομοθετικής εργασίας, όσο και στην προώθηση αιτημάτων που θα αφορούν την τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook