Ματαιώνεται, μετά και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και της δημοτικής αρχής του Αποκόρωνα, η εγκατάσταση των Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών της ΔΕΗ στον Υποσταθμό στις Βρύσες και όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ οι γεννήτριες θα απομακρυνθούν από τις Βρύσες και θα μεταφερθούν σε χώρο που θα της υποδειχθεί από τους αρμόδιους φορείς  (ΡΑΕ, ΔΕΔΔΗΕ). 

Την Τρίτη, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ενημέρωσε την “Επιτροπή Αγώνα” κατοίκων που δημιουργήθηκε για να αποτρέψουν την εγκατάσταση των μονάδων, οτι η ΔΕΗ Α.Ε. με έγγραφό της που απεστάλη στο δήμο την Δευτέρα, και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης ΘΗΣ, δηλώνει την ετοιμότητά της για την απομάκρυνσή τους από τον Υποσταθμό Βρυσών, έχοντας έλθει ήδη σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο ανάδοχο για τη μεταφορά τους σε χώρο που θα της υποδειχθεί από τους αρμόδιους φορείς (ΡΑΕ, ΔΕΔΔΗΕ). 

Η Επιτροπή Αγώνα, μετά από αυτές τις εξελίξεις με ανακοίνωσή της δηλώνει την ικανοποίησή της τονίζοντας οτι “η ενότητα μεταξύ της Δημοτικής Αρχής, του Δημοτικού Συμβουλίου και του λαού του Αποκόρωνα αποδείχθηκε ακαταμάχητο όπλο και τους χαιρετίζουμε όλους”.

Οι κάτοικοι ωστόσο δηλώνουν οτι παραμένουν σε ετοιμότητα και εγρήγορση, περιφρουρώντας τον χώρο του Υποσταθμού Βρυσών μέχρι την απομάκρυνση και του τελευταίου Ηλεκτροπαραγωγού Ζεύγους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook