Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 19/07/2019 το βράδυ με το πλοίο και η επιστροφή την Τετάρτη 24/07/2019 το πρωί.  

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων θα διοργανώσει τετραήμερη εξόρμηση, για να συμμετάσχει με πολυμελή ομάδα, η οποία θα περιλαμβάνει μέλη του, καθώς και μεγάλα παιδιά και εφήβους, στην 79η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση, την οποία συνδιοργανώνουν η Ε.Ο.Ο.Α., ο Δήμος Λιβαδειάς και ο Σύλλογος Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς, στην οροσειρά του Ελικώνα, στην κορυφή Μεγάλη Λούτσα, υψ. 1.553 μ., στον νομό Βοιωτίας, στις 20 και 21 Ιουλίου 2019.

Η εκδήλωση θα δώσει μία ευκαιρία συνάντησης ορειβατών και πεζοπόρων, όλων των ηλικιών, στα μονοπάτια του Ελικώνα, μέσα από δάση ελάτης και βελανιδιάς, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην ετήσια αυτή γιορτή, που συγκεντρώνει τους φίλους του βου-νού και της ορεινής φύσης, από όλη την Ελλάδα.

Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 19/07/2019 το βράδυ με το πλοίο και η επιστροφή την Τετάρτη 24/07/2019 το πρωί.     

Οι συμμετέχοντες, το Σάββατο αργά το μεσημέρι, θα ανέβουν από το χωριό Ανάληψη Βοιωτίας, στην τοποθεσία «Μεγάλη Λάκα», που βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρων, όπου εκεί κοντά θα γίνουν οι εκδηλώσεις της Συγκέντρωσης και η διανυκτέρευση σε σκηνές. Οι συμμετέχοντες ανάλογα με την φυσική τους κατάσταση, αλλά και την εμπειρία τους, την Κυριακή το πρωί, θα πραγματοποιήσουν ανάβαση στην κορυφή Μεγάλη Λούτσα, σε υψ. 1.553 μέτρων, όπου θα γίνει η κεντρική τελετή της 79ης Π.Ο.Σ..

Η εξόρμηση του Συλλόγου, μετά το πέρας των εκδηλώσεων της 79ης Π.Ο.Σ., θα συνεχιστεί για δυο ημέρες, με πεζοπορίες και περιήγηση σε όμορφες περιοχές στα όρια του νομού Φθιώτιδας, έχοντας σαν βάση την πόλη της Λαμίας. Την Δευτέρα οι συμμετέχοντες, από την Ι.Μ. Παναγίας Δαμάστας θα πραγματοποιήσουν πεζοπορία στην «Ανοπαία Ατραπό» ή όπως κοινά ονομάζεται, μονοπάτι του Εφιάλτη. Το ιστορικό αυτό μονοπάτι βρίσκεται στο όρος Καλλίδρομο, στη Φθιώτιδα και είναι αυτό το μυστικό πέρασμα που στη μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.χ. χρησιμοποίησε ο Εφιάλτης, για να οδηγήσει το επίλεκτο σώμα των Περσών στα νώτα των Ελλήνων στα στενά των Θερμοπυλών. Την Τρίτη θα βρεθούν μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, στην περιοχή που φυλάει το πολύτιμο μυστικό της… τα κατάφυτα νησάκια με το απέραντο γαλάζιο, που λέγονται Λιχαδονήσια και ρίχνουν το γάντι στην Καραϊβική!

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο με την προκαταβολή του μισού αντίτιμου συμμετοχής μέχρι και την Δευτέρα 15/07.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook