Κατάμεστο από κόσμο το κέντρο των Χανίων στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη

«Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε μια πατρίδα που θα μπορεί να προσφέρει σε αυτά και στους συνομιλήκους τους προοπτική» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης στην αποψινή του προεκλογική ομιλία στα Χανιά τονίζοντας ότι «Η δύναμη των Ελλήνων είναι η ελπίδα»

Ο κ. Βολουδάκης στην κατάμεστη από κόσμο οδό Μουσούρων, αναφέρθηκε σε  αυτά που ο ίδιος προτίθεται να κάνει στην πράξη, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. «Συνεχίζω να πολιτεύομαι όπως με γνωρίσατε. Δεν είναι η πολιτική σπορ πολυτελείας, δεν ασκείται στα σαλόνια!» είπε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του μίλησε με σαφήνεια για τις προτεραιότητες που πρέπει να μπουν με στόχο την ανάπτυξη των Χανίων καθώς για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τους εκπροσώπους του, κάνοντας λόγο για “καπεταναίους του Facebook”  και πολιτικούς απατεώνες. Κάλεσε τέλος, τους πολίτες να μην ακούνε αυτούς που επιχειρούν να τους παραπλανήσουν και συμπλήρωσε: «Η ψήφος στη Ν.Δ. είναι σήμερα η ψήφος της κοινής λογικής. Δώστε μας τη δύναμη να γίνουμε πρώτο κόμμα στα Χανιά»

Πρέπει να διαφυλάξουμε την ομορφιά της φύσης για τις επόμενες γενιές

Συγκινημένος από τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών ο κ. Βολουδάκης τόνισε ότι ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά για εκείνον η αποψινή:

«Η παρουσία σας εδώ μου δείχνει την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας. Μακάρι να μπορούσα να σας δείξω πόσο με συγκινεί αυτή η αγάπη σας. Είναι φτωχά όμως τα λόγια. 

Αυτή την αγάπη και την εμπιστοσύνη, να πω την αλήθεια την υποψιαζόμουν πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος. Μου έδινε δύναμη σε στιγμές δύσκολες, όταν ήμουν μακριά, και είχα διαρκή την έγνοια πώς θα βάλουμε ξανά μαζί μπροστά τον αγώνα της ανάκαμψης της πατρίδας μας, της μεγάλης μας πατρίδας της Ελλάδας, αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της πατρίδας της καρδιάς μας, των Χανίων.

Έχει για μένα και μια προσωπική διάσταση το σημείο αυτό. Στη διπλανή γωνία ήταν το μαγαζί του παππού μου από τη μητέρα μου, κι ο τόπος είναι γεμάτος παιδικές αναμνήσεις. Σε ένα από τα σημεία που στα παιδικά μου χρόνια άρχισα να καταλαβαίνω τον κόσμο, και μάλιστα τη ζωή της πόλης, σε αυτό το σημείο έχω απόψε την τιμή να απευθύνομαι σε εσάς.  

Βλέπω απέναντί μου τις Σφακιανές Μαδάρες. Τις Μαδάρες που περπάτησα νεαρός με σεβασμό και αγάπη, με δέος απέναντι στην ιστορία του τόπου, με συναίσθηση του χρέους του δικού μου και όλων απέναντι σε αυτή την ιστορία. Τις περπάτησα με δέος απέναντι στην ομορφιά της φύσης που πρέπει να διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές»

Η πατρίδα μας έχει ένα λαμπρό μέλλον

«Το 2021 θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση με το κεφάλι ψηλά!» δήλωσε ο κ. Βολουδάκης τονίζοντας ότι η πατρίδα έχει ένα λαμπρό μέλλον και πολλές αναξιοποίητες δυνάμεις.

‘Εκανε λόγο για τις νέες τεχνολογίες, τη δυνατότητα ανάπτυξης των καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

«Οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν τη δημιουργία νέων μοντέλων ανάπτυξης. Μπορούμε να βρεθούμε μπροστά από άλλες χώρες που ξεκίνησαν νωρίτερα από εμάς. Σε όλη την Ευρώπη, οι κολοσσοί της βιομηχανίας αξιοποιούν όλο και περισσότερο συνεργασίες με μικρομεσαίες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Ήδη πολλές καινοτόμες μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις αναπτύσσονται εκμεταλλευόμενες αυτή την τάση. Τα χαρακτηριστικά της οικονομίας μας, η υψηλή εξειδίκευση του στελεχιακού δυναμικού, η δημιουργικότητα και η ευελιξία των Ελλήνων, είναι σημαντικά όπλα για το μέλλον. 

Το ίδιο ισχύει και για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα. Το τρένο της παραγωγής μεγάλης κλίμακας και χαμηλού κόστους το χάσαμε – δεν μας αφορά. Έχει όμως διεθνώς ξεκινήσει το τρένο της παραγωγής υψηλής ποιότητας και ανάδειξης ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών, στο οποίο λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της γης μας και των προϊόντων μας, μπορούμε να πρωτεύσουμε αν στοχεύσουμε σωστά και δουλέψουμε συστηματικά».

Επίσης, αναφέρθηκε στην προοπτική της Ελλάδας να γίνει ξανά ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις:

«Πολλά στοιχεία του κόστους για μια επιχείρηση, όπως π.χ. το εργατικό και το κόστος της γης, είναι πλέον στην Ελλάδα χαμηλότερο από το αντίστοιχο των ανταγωνιστικών μας χωρών. Αν καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία σε ένα συγκεκριμένο πεδίο, αυτό της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, και αν  μειώσουμε τη φορολογία, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε αρκετούς τομείς, με ελληνικά και ξένα κεφάλαια, οι οποίες θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» τόνισε ο κ. Βολουδάκης.

Ο κ. Βολουδάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναχαιτιστεί η “αιμορραγία” της χώρας με τη φυγή των νέων και του επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό. Όπως είπε 400.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα για να βρουν δουλειά, επισημαίνοντας πως ευτυχώς οι περισσότεροι τα κατάφεραν και αποτελούν μια νέα δύναμη που μπορεί να προωθεί τα συμφέροντα της πατρίδας στο εξωτερικό. 

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην αναγκαστούν να φύγουν κι άλλοι νέοι.  Βλέπουμε όμως και την ευκαιρία που αναδεικνύεται για εμάς μέσα στην κρίση: Ένα νέο διεθνές δίκτυο του Ελληνισμού, αντίστοιχο με το δίκτυο των Ελλήνων εμπόρων στην Ευρώπη τα προεπαναστατικά χρόνια.  Ένα δίκτυο που μαζί με τα προϋπάρχοντα δίκτυα των ομογενών, μαζί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μαζί με τα άλλα Ρωμέικα Πατριαρχεία και τη διεθνή ακτινοβολία της Ορθοδοξίας, μπορεί να μας βάλει σε μια νέα, ισχυρότερη διεθνή θέση» δήλωσε ο κ. Βολουδάκης.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλους τομείς που αναβαθμίζουν γεωπολιτικά τη θέση της χώρας όπως τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων. Συγκεκριμένα είπε ότι: «Η κληρονομιά του Τάσσου Παπαδόπουλουπου που έθεσε τις βάσεις της αξιοποίησης της ΑΟΖ της Κύπρου, μαζί με τις επιτυχημένες συμμαχίες με τις χώρες της Ν.Α. Μεσογείου που ξεκίνησαν επί των ημερών της προηγούμενης δικής μας κυβέρνησης, μας βάζουν σε μια θέση ισχυρότερη από ποτέ.»

Οι υποδομές στην Κρήτη είναι η απόλυτη προτεραιότητα

Στην ομιλία του ο κ. Βολουδάκης ανέφερε τι σκοπεύει να κάνει σε εθνικό και τοπικό επίπεδο ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι θα αξιοποιήσει τη γνώση και την εμπειρία του στον ιδιωτικό τομέα και στην Ευρώπη για να υλοποιηθεί μια επενδυτική πολιτική που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας για την πατρίδα και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του νέου οικουμενικού ελληνισμού. 

Τόνισε ότι θα υπηρετήσει μια πολιτική σεβασμού και ανάδειξης της εθνικής μας ταυτότητας «που τόσο ταλαιπωρήθηκε από αριστερές και άλλες ιδεοληψίες. Η εθνική μας ταυτότητα έρχεται από το μακρινό παρελθόν, αλλά δεν είναι μουσειακό έκθεμα! Είναι ζωντανή, κι είναι εφόδιο και διαβατήριό μας για το μέλλον, όπως είναι οι εθνικές ταυτότητες όλων των λαών που πρωτεύουν στη διεθνή κονίστρα» όπως είπε.

Στα τοπικά θέματα ο κ. Βολουδάκης ήταν σαφής ότι απόλυτη προτεραιότητα για τον τόπο είναι η δημιουργία και αναβάθμιση των υποδομών. 

Αναφερόμενος σε σειρά έργων και παρεμβάσεων, είπε μεταξύ άλλων ότι θα δοθεί πρώτιστη έμφαση στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της ΝΔ για το έργο ανακατασκευής του ΒΟΑΚ, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΟΑΚ ο οποίος οδηγήθηκε σε απαξίωση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει με τη ΝΔ τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει στον τόπο.

Επιπλέον τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της λειτουργία και των υποδομών του αεροδρομίου Χανίων που αποτελούν τομέα άμεσα συσχετιζόμενο με την τουριστική ανάπτυξη. Μάλιστα στο σημείο αυτό υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός κάνοντας λόγο για “καπεταναίους του Facebook” και “πολιτικούς απατεώνες”.

Συγκεκρίμενα είπε:

«Οι καπεταναίοι του Facebook που λασπολόγησαν και κατασυκοφάντησαν τους αντιπάλους τους για την αποκρατικοποίηση και αυτοί που θα ξάπλωναν στο διάδρομο προσγείωσης για να την εμποδίσουν, ήταν αυτοί που ψήφισαν τελικά στη Βουλή τη σύμβαση της αποκρατικοποίησης. Έτσι τιμωρεί η ιστορία τους πολιτικούς απατεώνες. Δεν κατάφεραν όμως να διασφαλίσουν την υλοποίηση των επενδύσεων που ορθώς προέβλεπε η σύμβαση για το αεροδρόμιο».

Μάλιστα ο κ. Βολουδάκης είπε ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί για εκείνον απόλυτη προσωπική δέσμευση, δηλώνοντας ότι αν τον εκλέξουν οι πολίτες η πρώτη επίκαιρη ερώτηση που θα καταθέσει θα αφορά στη διερεύνηση του τι έχει γίνει ως σήμερα. Σκοπός του είναι να υπάρξει τόσο από την πλευρά της εταιρείας όσο και από την πλευρά του αυριανού αρμόδιου υπουργού η δέσμευση για την υλοποίηση όλων των όρων και των επενδύσεων που περιελάμβανε η σύμβαση. 

Το τρίτο σημείο τοπικού ενδιαφέροντος, στο οποίο θα δώσει προτεραιότητα όπως είπε, είναι τα έργα πρόληψης των φυσικών καταστροφών από τις οποίες επλήγη φέτος ο νομός, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος από την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές. Έκανε λόγο για μια δαιδαλώδη νομοθεσία που δημιουργεί ένα χάος ειδικά στο θέμα των αρμοδιοτήτων.

Η ψήφος στη Ν.Δ. είναι σήμερα η ψήφος της κοινής λογικής

Απευθυνόμενος τέλος στους πολίτες που σκέφονται να ψηφίσουν ΝΔ και ενδεχομένως δεν έχουν ξαναψηφίσει το κόμμα, δήλωσε:

«Εσείς θα κάνετε τη διαφορά. Μην ακούτε αυτούς που επιχειρούν να σας παραπλανήσουν με ρητορικές του περασμένου αιώνα. Η ψήφος στη Ν.Δ. είναι σήμερα η ψήφος της κοινής λογικής. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε όλους, σε ένα κάλεσμα ενότητας. Αντιπαραβάλλετε αυτό το κάλεσμα ενότητας, με το πνεύμα του διχασμού με το οποίο συνεχίζει να πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Δώστε μας τη δύναμη να γίνουμε πρώτο κόμμα στα Χανιά. 

Δώστε μου ακόμα τη δύναμη προσωπικά να προωθήσω τις πολιτικές που σας παρουσίασα. Δώστε μου τη δύναμη – ίσως εσείς μόνο μπορείτε να το κάνετε – να μπορέσω να πορευθώ με ένα πνεύμα διαφορετικό από αυτό που επικρατούσε στο παρελθόν στην παράταξή μας στα Χανιά, μια που ξέρετε ότι πάντα διατηρούσα την αυτονομία μου και τη διακριτή πολιτική παρουσία μου μέσα στην παράταξή μας».

Μάλιστα ο κ. Βολουδάκης στο κλείσιμο της ομιλίας του έδωσε έναν αρκετά προσωπικό και άμεσο τόνο, λέγοντας ότι συνεχίζει να πολιτεύεται όπως τον γνώρισε ο κόσμος, τονίζοντας ότι δεν δίστασε ποτέ να βγει μπροστά, ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους.

Αναλυτικά ο κ. Βολουδάκης είπε:

«Στις εκλογές, σε τελευταία ανάλυση, ο πολίτης επιλέγει πρόσωπο. Χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από ποτέ, πολιτική της αλήθειας και της ευθύνης. Την αλήθεια των πολιτικών θέσεων, την εκφράζουν τελικά τα πρόσωπα. Την ευθύνη των πολιτικών θέσεων και πράξεων, κι αυτή την αναλαμβάνουν πρόσωπα. Από τα πρόσωπα θα ζητήσει ευθύνες ο πολίτης, όχι από τα κόμματα. 

Ο υποψήφιος βουλευτής, ως δυνάμει βουλευτής, πρέπει να στέκει μόνος και αυτόνομος απέναντι στους πολίτες. Τη δική του πρόταση υποβάλλει για έγκριση, το δικό του πρόσωπο συνάπτει συμφωνία με τους πολίτες, μια συμφωνία που ο ίδιος οφείλει να τιμήσει. 

Έχω κανόνα στην πολιτική μου ζωή να λέω δημόσια ό,τι λέω και κατ’ ιδίαν.  Από την πρώτη στιγμή που με γνωρίσατε ως πολιτικό, στάθηκα μακριά από παρασκηνιακές διεργασίες, Στάθηκα μακριά και απέναντι στα κάθε λογής κατεστημένα συστήματα. Πολιτεύθηκα πάντα στο φως, υποβάλλοντας στην κρίση σας τις πολιτικές μου θέσεις, πάντα ανοιχτά και δημόσια. 

Συνεχίζω να πολιτεύομαι όπως με γνωρίσατε. 

Πολιτεύθηκα σταθερά με τη Ν.Δ. Ακόμα κι όταν είχα μείνει σχεδόν μόνος στα Χανιά, μόνος με τους καλούς μου φίλους! 

Στήριξα ανοιχτά και δημόσια τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν κανείς ακόμη δεν πίστευε ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Ν.Δ., κι όταν ελάχιστοι δήλωναν ανοιχτά ότι τον στηρίζουν. Η πορεία του μέχρι σήμερα δικαίωσε την επιλογή μου, και είμαι βέβαιος ότι θα τη δικαιώσει και η πορεία του ως Πρωθυπουργού, αν οι πολίτες κάνουν την τιμή να  αναθέσουν στην παράταξή μας τη διακυβέρνησης της χώρας την Κυριακή. 

Ήμουν παρών και στα δύσκολα γιατί ανδρώθηκα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που την πολιτική την έβλεπε ως συνέχεια των εθνικών αγώνων. Θα είμαι ξανά παρών στα δύσκολα αν προκύψουν ! 

Δεν είναι η πολιτική σπορ πολυτελείας, δεν ασκείται στα σαλόνια! 

Για αυτό δε δίστασα ποτέ να βγω μπροστά, ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους. Για αυτό άφησα μια δουλειά στρωμένη,  σε περιβάλλον άνετο και διεθνές, για να μπω ξανά μαζί σας στον αγώνα για τον τόπο μας. 

Για αυτό με βλέπετε στον τοπικό πολιτικό διάλογο να αντιπαρατίθεμαι εγώ για λογαριασμό της παράταξής μας στα δύσκολα,  απέναντι σε αντιπάλους που άλλοι τους αποφεύγουν επειδή κραυγάζουν και λασπολογούν. 

Για αυτό ξέρετε ότι ήμουν πάντα προσωπικά διαθέσιμος στην κάθε μια και στον κάθε ένα από εσάς για να διαμορφώσουμε μαζί άποψη και πολιτική, και έτσι θα είμαι πάντα προσωπικά διαθέσιμος εδώ, στα Χανιά, για όλες και όλους. 

Έτσι πολιτεύθηκα, και έτσι θα συνεχίσω να πολιτεύομαι. Γιατί θέλω να κρατήσω τη σχέση εμπιστοσύνης μαζί σας, που την έχτισα με κόπο, αλλά και με αγάπη όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί είμαι ο ίδιος άνθρωπος που γνωρίσατε, γιατί θα μείνω ο ίδιος άνθρωπος, γιατί θέλω να συνεχίσω να σας κοιτώ στα μάτια, όπως παλιά, έτσι σήμερα, έτσι και στο μέλλον!»

Νωρίτερα, την ομιλία του είχαν χαιρετίσει ο Χρήστος Χωμενίδης και ο Λευτέρης Κοπάσης οι οποίοι μίλησαν με προσωπικά λόγια για τον Μανούσο Βολουδάκη. Ο κ. Χωμενίδης μάλιστα είπε στον χαιρετισμό του: “Στηρίζω τον Μανούσο ως αδερφικός του φίλος”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook