Υγιεινή επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
1 ½ φλιτζάνι φακές
6 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για το ντρέσινγκ
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι
1/4 φλιτζανιού ξίδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι και ½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα.
- Τα αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια τα βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τις φακές. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.
- Κατόπιν τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν για να είναι έτοιμες για τη σαλάτα.
- Όταν βράσουν τις μεταφέρετε σε ένα μπολ και τις ανακατεύετε με τα ψιλοκομμένα καρότα, το σέλερι, το ραπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.
Για το ντρέσινγκ
Ανακατεύετε 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι, 1/4 φλιτζανιού ξίδι και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με αλατοπίπερο σε ένα μούλτι.
Ρίχνετε πάνω από τη σαλάτα το ντρέσινγκ και τη σερβίρετε.