Το μεσημέρι της Πέμπτης (04/07) πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου, στο κλειστό του Κλαδισού, για το τουρνουά 3on3 streetball “Τάπα στη βία και στον ρατσισμό” των Χανίων. 

Το τουρνουά θα φιλοξενηθεί το διήμερο 5-6 Ιουλίου στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, ενώ υπάρχει προγραμματισμένο event την Κυριακή (07/07) στο SYNKA των Αγ. Αποστόλων. 

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

Ανδρέας Γλυνιαδάκης (πρόεδρος ΠΣΑΚ):  «Διοργανώνουμε με την ομοσπονδία, τον ΕΣΑΚΕ και το Δήμο Χανίων, ένα ακόμη τουρνουά στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων. Πρόκειται για μια εκδήλωση που αφορά όλο τον κόσμο και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Θελουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς και γενικότερα όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το τουρνουά. Όλοι ξεκινούν ουσιαστικά να παίζουν μπασκετ στο δρόμο κι αυτό αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση. Θελουμε με όλους τους φορείς να ρίξουμε τάπα στη βία και το ρατσισμό, είναι πολυ σημαντικό αυτό το μήνυμα. Εκτός απο τους αγώνες της Παρασκευής και του Σαββάτου, θα γίνει κι ένα εκπληκτικό event με αγώνα επιδειξης την Κυριακή στις 11:30 το πρωί στο σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ στους Αγίους Αποστόλους, το οποίο θα προσφέρει και τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης».

Σταύρος Φιωτάκης (αντιδήμαρχος αθλητισμού Χανίων): «Ο Δήμος Χανίων καλωσορίζει τους αθλητές που θα πάρουν μέρος στο τουρνουά. Είμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιες δράσεις. Καλούμε τους μικρούς και μεγάλους να έρθουν και να αγωνιστούν απέναντι σε επαγγελματίες αθλητές, ενώ θα εχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Πολυ σημαντικό είναι το γεγονός, ότι η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα».

Βασίλης Φουντουλάκης (μέλος Δ.Σ. ΕΚΑΣΚ): «Ειναι γεγονός, πως τα τελευταία χρόνια, τα Χανιά κάνουν βήματα προόδου στον αθλητισμό και κυρίως στο μπασκετ. Σε αυτό εχουν συμβάλει διοργανώσεις, όπως αυτά τα τουρνουά. Η συνεργασία της ΕΚΑΣΚ με τον Δήμο είναι εξαιρετική και θελουμε να τους ευχαριστήσουμε. Επίσης, θέλω να συγχαρώ τον Ανδρέα για την προεδρία στον ΠΣΑΚ και να σας καλέσουμε σε αυτό το τουρνουά το διήμερο που έρχεται στους Αγίους Αποστόλους. Θα είναι σημαντική η παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη, θα κοσμήσει το τουρνουά».

Δήμητρα Μηνά (εκπρόσωπος ΚΗΦΑΑΜΕΑ): «Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε κι εμείς σε αυτή την εκδήλωση, ειναι πολυ σημαντικό το μήνυμα που πρεσβεύει. Είναι ευκαιρία για μας να βρεθούμε σε ένα χώρο που δεν το συνηθίζουμε και καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει. Θελουμε κι εμείς απο την πλευρά μας να ευχαριστήσουμε όλους τους διοργανωτές που βοηθούν να γίνονται τόσο ωραία πράγματα στα Χανιά».

Ευαγγελία Πετράκη (εκπρόσωπος ΟΚΑΝΑ): «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ όσο αφορά τον Δήμο γι αυτή τη σπουδαία κίνηση. Προσπαθούμε απο την πλευρά μας να δωσουμε ένα θετικό πρόσημο και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε».

Γιάννης Τσοκάνης (εκπρόσωπος Ορίζοντα): «Μολις ανακοινώθηκε το τουρνουά, είχαμε μια πρόσκληση απο τον ΑΟΚ Χανιά κι έτσι θα βρεθούμε κι εμείς σε αυτή την ομορφη εκδήλωση. Η δράση μας είναι πολυ σημαντική και όλοι πρέπει να γίνουν δωρητές μυελού των οστών, δεν θα τους πάρει περισσότερο απο 1 λεπτο. Θα δώσουν λιγο σάλιο και ίσως μπορέσουν να βοηθήσουν κάποιους συνανθρώπους τους. Όσοι περισσότεροι έρθετε, τόσο πιο σημαντικό είναι».

Η υπενθύμιση του ΠΣΑΚ για το πρόγραμμα των αγώνων και των event του τουρνουά:

Παρασκευή 5/7/2019 και ώρα 19.00-21.00 Έναρξη τουρνουά και διεξαγωγή αγώνων
Αγώνας Επίδειξης μεταξύ των Επίλεκτων αθλητών και Μικτής ομάδας από τους συμμετέχοντες του τουρνουά.
Παρουσία-Ομιλία  Παναγιώτη Γιαννάκη

Σάββατο 6/7/2019 και ώρα 09.00-13.30 Διεξαγωγή Αγώνων και το απόγευμα 17.00-20.30
Διεξαγωγή Τελικών αγώνων καθώς και τελικοί διαγωνισμών  τρίποντων, ελευθέρων βόλων –knock out  και βραβεύσεις στους Νικητές. 

Κυριακή 7/7/2019  και ώρα 11.30-12.30 στο super market ΣΥΝΚΑ Αγ. Απόστολων οι επίλεκτοι αθλητές θα παίξουν με παιδιά Ακαδημιών της Πόλης των Χανίων και θα δοθούν πολλά δώρα. Θα παραλάβουμε και τα τρόφιμα προσφορά του ΣΥΝΚΑ για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Χανίων.

Οι εγγραφές συνεχιζονται και για να δηλώσετε συμμετοχή, θα πρέπει να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας (www.psak.gr) και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα που θα δείτε στην πρώτη σελίδα.

Οι ενδιαφερόμενοι για το τουρνουά των Χανίων  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι σημερα στις 22:00.

Να υπενθυμίσουμε, ότι οι συμμετοχές είναι ΔΩΡΕΑΝ και μπορεί να πάρει μέρος όποιος επιθυμεί.

Συμπαίκτες του ΠΣΑΚ εφέτος στη διεξαγωγή των 3ON3 streetball, τα οποία θα γίνουν για μια ακόμη φορά υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, θα είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο ΕΣΑΚΕ, οι κατά τόπους Δήμοι, οι τοπικές Ενώσεις (ΕΚΑΣΘ, ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ, ΕΚΑΣΚ), οι σύνδεσμοι κριτών και διαιτητών, η ΧΑΝΘ και η ΟΣΕΚΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook