Συναντήσεις με τους επαγγελματικούς φορείς που σχετίζονται με την οικονομική δραστηριότητα, το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο και το Οικονομικό Επιμελητήριο είχε ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης.

«Οι δύο αυτοί φορείς έχουν καθοριστικό θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου μας και επομένως η στήριξή τους αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να πάμε μπροστά», σημείωσε ο κ. Διγαλάκης.

Στο ΕΒΕΧ, ο υποψήφιος Βουλευτής Χανίων της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αντώνη Ροκάκη καθώς και το Διοικητικό του Συμβούλιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Διγαλάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα του ΕΒΕΧ καθώς και για τους στόχους που έχει θέσει η Διοίκησή του.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Διγαλάκης ανέφερε ότι απαιτούνται νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα απελευθερώσουν τις δυνατότητες που έχουν τα Εμπορικά και Βιοτεχνικά Επιμελητήρια να στηρίξουν τις επιχειρήσεις, ώστε να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και η ανταγωνιστικότητά τους.

«Μπορούν να αποτελέσουν τις γέφυρες μεταξύ των Ερευνητικών Ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων, ώστε αυτές να προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και να αξιοποιηθούν τα ερευνητικά αποτελέσματα στην παραγωγή», σημείωσε ο κ. Διγαλάκης.

Στο Οικονομικό Επιμελητήριο, ο κ. Διγαλάκης συζήτησε με τον πρόεδρό του κ. Παντελή Πετσετάκη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., τον ρόλο που μπορεί να παίξει το Οικονομικό Επιμελητήριο ως επιστημονικός σύμβουλος της Πολιτείας σε ζητήματα οικονομικής και φορολογικής πολιτικής, ενώ άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς τους σε σχέση με το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, κάτι που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο μετά και από τις πρόσφατες ανακατατάξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Ο κ. Διγαλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα της σύστασης του Συμβουλίου Στρατηγικής για τον Τουρισμό, με τη συμμετοχή τόσο του ΕΒΕΧ και του Οικονομικού Επιμελητηρίου, όσο και των υπολοίπων φορέων που εμπλέκονται στην τουριστική αγορά, ώστε να προωθηθεί με συντεταγμένο τρόπο η προβολή των τουριστικών προϊόντων αλλά και η δημιουργία των σχετικών αναγκαίων υποδομών.

«Το Συμβούλιο θα πρέπει να έχει πρόσβαση στα στοιχεία εκτέλεσης των συμβάσεων που αφορούν έργα παραχωρήσεων και συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που εκτελούνται στο Νομό και έχουν αντίκτυπο στον τουρισμό ώστε να εξασφαλιστεί η τήρηση των όρων και των προβλεπόμενων υποχρεώσεων», τόνισε ο κ. Διγαλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook