Η βουλευτής της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε σήμερα το Εθνικό ‘Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος” και ενημερώθηκε από τον διευθυντή του Νικόλαο Παπαδάκη και τα μέλη του ΔΣ.

Καθημερινά επισκέπτονται το ίδρυμα όπως και την κατοικία του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Χαλέπα, μαθητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα μαθαίνουν το έργο του και το πως αυτό διαμόρφωσε τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Επίσης στο ίδρυμα υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας εκδόσεις για το όραμα και το έργο, του μεγάλου Χανιώτη πολιτικού.

«Σκοπός του ιδρύματος είναι η λειτουργία ενός δυναμικού ευρωπαϊκού ερευνητικού κέντρου, το οποίο θα συντονίζει την έρευνα και τη μελέτη του έργου και της ζωής του Ελευθέριου Βενιζέλου, καθώς και της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας.

Γι’ αυτό το ίδρυμα πρέπει να αποκτήσει σταθερή κρατική χρηματοδότηση, η οποία μαζί με τις ιδιωτικές χορηγίες και δωρεές μπορούν να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο του ιδρύματος» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook