Ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων, με την Νέα Δημοκρατία, Βασίλης Διγαλάκης, κάνει έναν απολογισμό της προεκλογικής περιόδου – “Η γλώσσα της αλήθειας δεν είναι εύκολη, αλλά αποτελεί μονόδρομο, όταν η νόθευση της πραγματικότητας και της κοινής λογικής υπήρξε ο κανόνας”

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο του κ. Διγαλάκη:

“Ήταν μια ιδιαίτερα πυκνή προεκλογική περίοδος αυτή που ολοκληρώνεται επισήμως την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Πυκνή σε χρόνο, πυκνή σε βιώματα και εμπειρίες, πυκνή και σε έντονα συναισθήματα.

Για πρώτη φορά έζησα ως υποψήφιος βουλευτής -και όχι ως ενεργός πολίτης- αυτή τη διαδικασία. Μια διαδικασία επικοινωνίας, συζητήσεων, ανταλλαγής απόψεων, κατάθεσης θέσεων και προτάσεων με εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας.

Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα προσπάθησα, με λόγο σαφή και ξεκάθαρο, να εξηγήσω:

  • Τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
  • Γιατί πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά.

Και, παράλληλα, να καταθέσω μια σειρά από ρεαλιστικές προτάσεις για κρίσιμα ζητήματα του Νομού Χανίων, που αφορούν τις Υποδομές, την Παιδεία, την Έρευνα και την Καινοτομία, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, τον Τουρισμό, τον Πρωτογενή Τομέα.

Πιστεύω ότι δεν έχουμε άλλες εφεδρείες. Ότι είναι επείγουσα ανάγκη να αποκαταστήσουμε ή και να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που ασκείται η πολιτική. Η γλώσσα της αλήθειας δεν είναι εύκολη, αλλά αποτελεί μονόδρομο, όταν η νόθευση της πραγματικότητας και της κοινής λογικής υπήρξε ο κανόνας.

Σε αυτό το σύντομο αλλά πολύπλευρα έντονο «ταξίδι» γνώρισα ανθρώπους σε κάθε γωνιά του Νομού, αλλά και στην πόλη των Χανίων, με τους οποίους είχα τη δυνατότητα να συνομιλήσω ουσιαστικά. Να τους ακούσω και να με ακούσουν. Ήταν μια διαδικασία αμφίδρομη και εξαιρετικά χρήσιμη. Τους ευχαριστώ θερμά!

Σε αυτό το «ταξίδι» είχα δίπλα μου εξαίρετους συνεργάτες, εθελοντές, οι οποίοι εργάστηκαν με πίστη, μεράκι, φαντασία και δημιουργικότητα. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι, κατά κοινή ομολογία, εξαιρετικό. Τους ευχαριστώ θερμά – και δημόσια!

Αυτό το «ταξίδι», ωστόσο, δεν θα είχε καν ξεκινήσει αν εξ αρχής δεν είχα δίπλα μου, πλάι μου, την οικογένειά μου. Τη σύντροφό μου, τα παιδιά μου, τη μητέρα μου, τις αδελφές μου. Τους δικούς μου ανθρώπους. Που έδωσαν όλο τους το «είναι», πάντα με κριτική ματιά και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι’ αυτό, για να είναι δημιουργικό και ουσιαστικό αυτό το ξεχωριστό «ταξίδι» που ολοκληρώνεται.

Πλέον, είναι η ώρα των πολιτών.

Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε.

Στις 8 Ιουλίου ξεκινάμε.

Όλοι μαζί. Ενωμένοι μπορούμε”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook