Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στο κέντρο του Ηρακλείου, και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, πραγματοποίησε απόψε το βράδυ την κεντρική του προεκλογική ομιλία, ο Γραμματέας ΠΕ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Τον Λευτέρη Αυγενάκη προλόγισε ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου, ο οποίος τόνισε: «όλα αυτά τα χρόνια, ο Λευτέρης έχει αποδείξει πως ξέρει να ενώνει δυνάμεις, να συνεργάζεται, να λειτουργεί ομαδικά και μας κάνει να αισθανόμαστε πραγματική οικογένεια. Και έχει καταφέρει με την προσωπικότητά του, με την παρουσία του, με τον χαρακτήρα του, με τις αρχές και τις αξίες του να δείξει πως εκπροσωπεί ένα νέο ήθος και ύφος στην πολιτική, που έχει πολλή μεγάλη ανάγκη ο τόπος».

Στην συνέχεια μίλησε ο Άρης Παττακός, ο νέος, που το περιοδικό Forbes συμπεριέλαβε στους «30 κάτω των 30 πιο επιτυχημένους νέους», ο οποίος είπε: «Ευχαριστώ τον Λευτέρη που μου δίνει την ευκαιρία να μιλήσω για τη δική μας γενιά. Γιατί θεωρώ πως έχει έρθει η σειρά μας. […] Θέλουμε να συμμετάσχουμε, θέλουμε να συνεισφέρουμε, θέλουμε να παλέψουμε ώστε να επιστρέψει η χώρα μας στην ανάπτυξη και την ευημερία. Ξέρω πως είμαστε πολλοί εμείς οι νέοι που παλεύουμε. Που ονειρευόμαστε. […] Ο Λευτέρης είναι από τους λίγους ανθρώπους στην πολιτική που δίνουν βήμα στη νέα γενιά. […] Πιστεύει σε εμάς, γιατί ξέρει πως για μια δυνατή Ελλάδα χρειαζόμαστε εμείς οι νέοι που δουλεύουμε σκληρά, που επενδύουμε στην εκπαίδευση και στη μόρφωση».

Ανεβαίνοντας στο βήμα εν μέσω θερμού χειροκροτήματος, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή τους εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στον κινηματογράφο Αστόρια, λέγοντας χαρακτηριστικά «και σήμερα -μέσα αλλά και έξω από την αίθουσα μέχρι το δρόμο πολύ περισσότεροι- είστε δίπλα μου, κάθε φορά ακόμη πιο πολλοί και σας ευχαριστώ, γιατί γνωρίζετε ότι όταν μιλάμε κοιταζόμαστε στα μάτια, μια αξία που έμαθα από τον πατέρα μου, από την οικογένειά μου, και με την οποία έχω πορευτεί όλα αυτά τα χρόνια». 

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε, φανερά συγκινημένος, στη μέχρι τώρα πορεία του, στους αγώνες και στα χιλιάδες μίλια που έχει διανύσει στο πλευρό του Προέδρου, τονίζοντας «ανοίξαμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Παράταξής μας, κάναμε μια νέα αρχή. Δώσαμε οξυγόνο. Καταφέραμε να σπάσουμε ιδεοληψίες και κατεστημένα δεκαετιών. Καταφέραμε να το εκσυγχρονίσουμε και να ενεργοποιήσουμε τις τοπικές μας οργανώσεις. Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις».

Όπως επεσήμανε «Σε όλη μου την διαδρομή, σε φάσεις ακόμη και δύσκολες, αφιέρωσα όλες τις ψυχικές, πνευματικές και σωματικές μου δυνάμεις. Εργάστηκα και εργάζομαι ακατάπαυστα, μαζί με τους συνεργάτες μου, για να αναδείξουμε, να διεκδικήσουμε και να λύσουμε τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, από οποιαδήποτε θέση, με οποιαδήποτε ιδιότητα».

Ακόμα, ο κ. Αυγενάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Κρήτη, στο Ηράκλειο, και στους λόγους που διάλεξε να είναι ξανά υποψήφιος με σταυρό προτίμησης, λέγοντας όχι σε πιο εύκολες επιλογές: «Είμαι εδώ, στο Ηράκλειο, για το Ηράκλειο, για την Κρήτη και διεκδικώ ισότιμα έναν σταυρό προτίμησης, ένα σταυρό εμπιστοσύνης».

Ο κ. Αυγενάκης μιλώντας για τους πολίτες που συνάντησε καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είπε: «Άκουσα τη φωνή των Ηρακλειωτών, την επιμονή, την προσμονή, την ελπίδα ότι κάτι επιτέλους μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο σε αυτή τη χώρα» και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Το Ηράκλειο θα γίνει γαλάζιο το βράδυ της Κυριακής! Και το γαλάζιο δεν είναι μόνο το γαλάζιο της Παράταξης, είναι το γαλάζιο της Πατρίδας. Είναι το γαλάζιο της Σημαίας μας. Του ελληνικού ουρανού».

Στη συνέχεια αναπτύσσοντας τις θέσεις της ΝΔ, τόνισε: Δεσμευόμαστε για ισχυρή ανάπτυξη, που θα δημιουργήσει πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας. Δεσμευόμαστε για μείωση των φόρων για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Δεσμευόμαστε να αποκτήσει ξανά αξία η ακίνητη περιουσία του Έλληνα. Είναι προτεραιότητά μας η στήριξη της οικογένειας και ειδικά της νέας οικογένειας και των εργαζόμενων γονέων». 

«Δεσμευόμαστε για ποιοτική δημόσια υγεία, αλλά και για να νιώθουν οι Έλληνες ασφαλείς στα σπίτια τους και τις γειτονιές τους. Καταργούμε αμέσως το πανεπιστημιακό άσυλο. Θα ξαναγίνουν, τα Πανεπιστήμια κύτταρα γνώσης, έρευνας. Δεσμευόμαστε για σύγχρονα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια του αύριο, για ένα κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό και φιλικό προς τον πολίτη, για την αναγέννηση της γεωργίας μας και της κτηνοτροφίας μας. Δεσμευόμαστε για την ολοκλήρωση των εθνικών μας υποδομών. Του ΒΟΑΚ. Του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι και την αξιοποίηση του Νίκος Καζαντζάκης».

Τέλος, ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε στο βράδυ της 7ης Ιουλίου, και στο διακύβευμα αυτών των εκλογών, υπογραμμίζοντας «Σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω πως, ναι, οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Ψηφίζουμε για να μην μπει η Πατρίδα μας σε νέες περιπέτειες. Ψηφίζουμε και αφήνουμε πίσω μας 4 χρόνια μιζέριας, αστάθειας και εθνικής ταπείνωσης. Σας ζητώ να στηρίξουμε τη νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα της Δημιουργίας, της Ανάπτυξης, της Ευημερίας, της Προκοπής. Την Ελλάδα που θα είναι για όλους τους Έλληνες. Την περήφανη Ελλάδα! Ήρθε η ώρα να γράψουμε τη δική μας Ιστορία.». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook