Γράφει Ο Παραπολιτικός

Συζήτηση γύρω από το όνομα του προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνη Ροκάκη, έχει δημιουργηθεί μετά από τις πολλαπλές επισκέψεις που δέχτηκε αυτές τις ημέρες από αρκετούς και διαφορετικούς υποψήφιους Βουλευτές.

´Ετσι ο Αντώνης Ροκάκης, αποφάσισε να δώσει τέλος στην παραφιλολογία ξεκαθαρίζοντας την θέση του. 

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έγραψε μεταξύ άλλων ότι "Δεν κοίταξα –και ούτε πρόκειται να κάνω - κανέναν σύμφωνα με κομματικά κριτήρια, αλλά αντιθέτως επεδίωξα μέσω συνεχών επαφών, συζητήσεων και συνεργασιών να κερδίσω πράγματα για την επιχειρηματικότητα του νομού μας".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ροκάκη: "Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι προς πάσα κατεύθυνση: Ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων και εκπρόσωπος όλων των επιχειρηματιών του νομού Χανίων, ως όφειλα κράτησα τις πόρτες του θεσμού «ανοιχτές» προς όλους τους πολίτες, τους φορείς και τους εκπρόσωπούς τους.

Δεν κοίταξα –και ούτε πρόκειται να κάνω- κανέναν σύμφωνα με κομματικά κριτήρια, αλλά αντιθέτως επεδίωξα μέσω συνεχών επαφών, συζητήσεων και συνεργασιών να κερδίσω πράγματα για την επιχειρηματικότητα του νομού μας. Στο Επιμελητήριο Χανίων λειτουργεί εδώ και χρόνια Γραφείο Τύπου.

Οτιδήποτε αφορά το θεσμικό μου ρόλο στο Επιμελητήριο, είτε αυτό έχει να κάνει με πράξεις, είτε με δηλώσεις, αποστέλλεται ως Δελτίο Τύπου από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου. Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούν κάποιοι το όνομά μου, ενδεχομένως και «ερήμην μου». Υπό αυτή τη συνθήκη θα έπρεπε όλη την ώρα να ασχολούμαι με διαψεύσεις, κάτι που ωστόσο θεωρώ ότι δεν έχει ανάγκη ο επιχειρηματίας να ακούει, αλλά ούτε εξυπηρετεί κανέναν.

Η αλήθεια πάντοτε λάμπει στο τέλος, έστω κι αν χρειαστεί να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια ή …επικοινωνιακά διαμάντια! Άλλωστε, ο καθένας κρίνεται από αυτό που είναι, που κάνει και που αφήνει πίσω του. Από τη δική μου πλευρά, προτιμώ και επέλεξα από την πρώτη στιγμή να ασχοληθώ με την ουσία των πραγμάτων και όχι με δευτερεύουσες και μικροκομματικές ή μικροπολιτικές ή μικρόψυχες σκοπιμότητες".