Χάρη σε ένα ανεπανάληπτο χρόνο και σε μια εντυπωσιακή κούρσα, ο Απόστολος Παπαστάμος, κατάφερε να κερδίσει μετά τα 200μ. και τον τελικό στα 400μ. μικτή ατομική, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο!

Ο Χανιώτης πρωταθλητής κέρδισε με… περίπατο τον τελικό, χάρη στην επίδοση με 4:15.18, η οποία συντρίβει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με 4:17.44, το οποίο είχε σημειώσει ακριβώς ένα χρόνο πριν στο ευρωπαϊκό του Ελσίνκι. Εκείνη η επίδοση του είχε χαρίσει το ασημένιο μετάλλιο.

Αυτός είναι ο κορυφαίος κολυμβητής στην Ευρώπη στο αγώνισμα της μικτής ατομικής! Ο Παπαστάμος, ο οποίος άφησε στη 2η θέση, πολύ πίσω, τον Ρώσο, Ιλία Μποροντίν με 4:17.09 ενώ 3ος τερμάτισε ο Γάλλος, Λεόν Μαρτσάντ με 4:17.22.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο χρόνος του Παπαστάμου είναι ασύλληπτος, καθώς απειλεί το πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών που είχε σημειώσει ο Γιάννης Δρυμωνάκος στις 27 Μαΐου 2012 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που είχε διεξαχθεί στο Ντέμπρετσεν! Τότε, ο Ελληνας πρωταθλητής είχε πετύχει επίδοση 4:14.41, η οποία πια απέχει ελάχιστα από την κατάρριψή της από τον Παπαστάμο…

Ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων αναμένεται να επιστρέψει στη βάση του με δύο χρυσά μετάλλια από την συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Καζάν, καθώς και με δύο εντυπωσιακά πανελλήνια ρεκόρ!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook