Κορύφωση της θερμοκρασία την Τετάρτη και την Πέμπτη – Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο 

Η θερμότερη εισβολή από τα νότια αποτελεί την αιτία κορύφωσης των θερμοκρασιών στο νησί μας για την Τετάρτη και την Πέμπτη. Ευτυχώς όμως τα νεότερα δεδομένα αποκαθιστούν ψυχρότερη αέρια μάζα από την Πέμπτη το βράδυ και έτσι θα επανέλθουμε γρήγορα σε καλύτερες θερμοκρασιακές συνθήκες από την Παρασκευή με πιο δροσερά τα βράδια και τις μέγιστες θερμοκρασίες το μεσημέρι να κορυφώνονται σε κανονικά επίπεδα.

ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Οι Δυτικοί άνεμοι και οι θερμότερες αέριες μάζες που επανήλθαν ανεβάζουν σε υψηλότερα επίπεδα τις θερμοκρασίες στην Κρήτη. Η θερμότερη πάντως εισβολή που αναμένεται από την Τρίτη το βράδυ επιφυλάσσει κορύφωση των θερμοκρασιών για την Τετάρτη και την Πέμπτη στο νησί μας. Ευτυχώς από την Πέμπτη το βράδυ επανέρχεται το Βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο με μία πιο ψυχρή αέρια μάζα αναγκάζοντας έτσι τη θερμοκρασία από την Παρασκευή να υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα. Οι θάλασσες γύρω από την Κρήτη θα διατηρούν γενικά χαμηλό κυματισμό δημιουργώντας έτσι πολύ καλές συνθήκες για την κολύμβηση. Παρά το γεγονός ότι οι άνεμοι δεν εμφανίζουν μεγάλες εντάσεις, εκτός από τις μεσημβρινές ώρες όπου κατά τόπους θα εμφανίζουν μία πρόσκαιρη ενίσχυση έως και τα 5 Μποφώρ, οι υψηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν τις επόμενες ημέρες απαιτούν μία ιδιαίτερη προσοχή στην εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε ολόκληρη την Κρήτη για τις επόμενες ημέρες με τους ανέμους να διατηρούνται γενικά από Δυτικές διευθύνσεις και την ένταση τους στα 3 – 4 Μποφώρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες θα παρατηρείται μία ενίσχυση τους κατά τόπους φθάνοντας μέχρι και τα 5 Μποφώρ, με εξασθένηση τους όμως και πάλι από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία για αύριο Τρίτη θα κυμανθεί από τους 23 έως 25°C η ελάχιστη ενώ οι μέγιστες θα φθάσουν στους 34°C – 36°C. Την Τετάρτη και Πέμπτη αναμένονται ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες με τις ελάχιστες στους 24 – 27°C και τις μέγιστες  στους 36 – 38°C, ακόμη υψηλότερη βέβαια μπορεί να είναι τοπικά λόγω όμως γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών.  

Από την Πέμπτη το απόγευμα αποκαθίσταται σταδιακά και το Βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο καθώς επεκτείνεται προς το νησί μας και μία ψυχρότερη αέρια μάζα.  Έτσι λοιπόν για την Παρασκευή αναμένεται καλός καιρός με λίγες όμως νεφώσεις στα βόρεια, κυρίως ορεινά, τμήματα της Κρήτης. Οι Βόρειοι άνεμοι δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα ενισχυμένοι και θα φθάνουν στα 3 – 4, τοπικά στα νότια έως και τα 5 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα με την ελάχιστη να επιστρέφει στους 21 – 24°C και τις μέγιστες γύρω από τους 30°C στα βόρεια και στα νότια στους  32-34°C. 

Καλός καιρός αναμένεται και για το Σαββατοκύριακο αν και επανέρχονται οι Δυτικοί άνεμοι παρόλα αυτά η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε καλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook