Το έχει εγκαταλείψει ο ιδιοκτήτης του και έχει εξαφανιστεί – Κινδυνεύει από τα νερά που έχει βάλει να βουλιάξει με ό,τι συνεπάγεται για πιθανή ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής.

Πρόκειται για ένα μεγάλο σκάφος (περίπου 60-80 μέτρων), Τούρκου ιδιοκτήτη, το οποίο πριν από λίγα χρόνια λόγω κακών καιρικών συνθηκών είχε βρει απάγκιο στο λιμάνι του Καστελίου στην Κίσαμο.

Στη συνέχεια όμως φαίνεται ότι έπαθε μηχανική βλάβη η οποία έπρεπε να αποκατασταθεί για να μπορέσει το μεγάλο σκάφος να κινηθεί και πάλι. Το πρόβλημα είναι ότι ο Τούρκος ιδιοκτήτης του, το εγκατέλειψε στην ουσία στο λιμάνι του Καστελίου και ο ίδιος εξαφανίστηκε με τα ίχνη του να έχουν χαθεί.

Από τότε το σκάφος, το οποίο είναι μεγάλο αλλά παλιό, βρίσκεται παρατημένο στο λιμάνι. Δυστυχώς, όμως το σκάφος έχει αρχίσει και βάζει νερά με αποτέλεσμα να έχει πλέον αποκτήσει κλίση και να κινδυνεύει να βουλιάξει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής.

Οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί και επειδή αυτό βρίσκεται στη δικαιοδοσία του λιμενικού ταμείου, ενδεχομένως αύριο προσωπικό της υπηρεσίας να πάει στο σημείο για να δει τι ακριβώς συμβαίνει και με ποιον τρόπο μπορεί να απομακρυνθεί το σκάφος από το σημείο, πριν γίνει το ατύχημα και είναι πλέον αργά για τη θαλάσσια περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook