Οι πρώτες δηλώσεις από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης Κ.Λαγουδάκη – Δύο ιατροδικαστές στις έρευνες

Η τελευταία πράξη του δράματος που βιώσαν οι συγγενείς και φίλοι της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton επί μια σχεδόν εβδομάδα, «γράφτηκε» το απόγευμα στο Μάλεμε Χανίων με την παραλαβή της σορού της άτυχης γυναίκας από το απομεινάρι της γερμανικής κατοχής στην Κρήτη όπου και βρέθηκε.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr απο τις αρχές η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως “εγκληματική ενέργεια” και είναι βέβαιο πως η 60χρονη έχασε την ζωή της σε άλλο σημείο και μεταφέρθηκε εκεί απο εκείνον ή εκείνους που εμπλέκονται, οι οποίοι την τοποθέτησαν μπρούμυτα μέσα στα τούνελ και την κάλυψαν.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κάτοικος της περιοχής που περνούσε απο εκεί αντιλήφθηκε έντονη οσμή και μπαίνοντας μέσα ήρθε αντιμέτωπος με το μακάβριο εύρημα.

Να σημειωθεί πως το σημείο είναι κοντά στην εθνική οδό και θεωρείται βέβαιο πως όποιοι μετέφεραν την σορό εκεί γνωρίζουν την περιοχή και ητν ύπαρξη των τούνελ.

Και επειδή είναι βέβαιο πως την μετέφεραν με αυτοκίνητο κάθε ίχνος τόσο στον δρόμο, όσο και στην διαδρομή προς την είσοδο των τούνελ και μέσα σε αυτά συλλέχθηκε και θα μπεί στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στο μεταξύ με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκε πως το πτώμα που εντοπίστηκε στην παλιά γερμανική στοά στο Μάλεμε Χανίων ανήκε στην αγνοούμενη Αμερικανίδα βιολόγο Suzanne Eaton.

«Το πτώμα που ήταν στο καταφύγιο για μας, την αστυνομία, είναι της αγνοούμενης Αμερικανίδας που είχε εξαφανιστεί την περασμένη Τρίτη από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης» είπε σε δήλωσή του ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης.

Σε ότι αφορά στην αιτία θανάτου ανέφερε: 

«Ερευνούμε τα πάντα. Αύριο το πρωί θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή και θα έχουμε τα αποτελέσματα επακριβώς για το τι έχει συμβεί».

Ερωτώμενος ο κ.Λαγουδάκης  σχετικά με την άφιξη από την Αθήνα κλιμακίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, είπε:

«Θέλουμε να δώσουμε μεγάλη σημασία στα πάντα και να μην αφήσουμε καμία εκκρεμότητα. Για αυτό στο σημείο βρίσκονται και δύο ιατροδικαστές».

Πρόκειται για τους κ.κ. Αντώνη Παπαδομανωλάκη και Σταμάτη Μπελιβάνη οι οποίοι το πρωί της Τετάρτης στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, θα πραγματοποιήσουν και την νεκροψία – νεκροτομή στην σορό της άτυχης 60χρονης βιολόγου.

Την σορό της Susanne Eaton έβγαλαν από το τούνελ οι άντρες της 3ης ΕΜΑΚ, ενώ ο Υποδιοικητής της υπηρεσίας Νικόλαος Παπαλεωνίδας ανέφερε πως η είσοδος ήταν σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον δρόμο και η σορός της 60χρονης βρέθηκε μέσα σε τούνελ, σε απόσταση περίπου 60 μέτρων από την είσοδο.

«Οδηγηθήκαμε από την αστυνομία στην είσοδο της σπηλιάς που οδηγούσε μέσα από τούνελ στο σημείο όπου ήταν η αλλοδαπή. Με σεβασμό στην σορό την τοποθετήσαμε σε φορείο και την παραδώσαμε στην αστυνομία» είπε ο κ. Παπαλεωνίδας ο οποίος αναφέρθηκε και στην δύσκολη επιχείρηση ερευνών που διήρκεσαν σχεδόν μια εβδομάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook