Συνελήφθησαν και κρατούνται

Σχεδόν 800 μετανάστες και πρόσφυγες που επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα της Τουρκίας και να μπουν σε έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σταμάτησαν οι τουρκικές αρχές το τελευταίο 48ωρο.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, 777 μετανάστες συνελήφθησαν στην επαρχία της Αδριανούπολης (Εντιρνέ), η οποία γειτονεύει με την Ελλάδα και με τη Βουλγαρία. Προέρχονταν από χώρες όπως η Σομαλία, το Μαρόκο, το Αφγανιστάν, η Αλγερία και το Μπανγκλαντές και κρατούνται σε εγκαταστάσεις του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας μετανάστευσης. Δεν είναι σαφές αν και πότε θα απελαθούν.

Βάσει της συμφωνίας που έκλεισε με την ΕΕ το 2016, η Άγκυρα έλαβε μέτρα αποτροπής των διελεύσεων μεταναστών και προσφύγων από την τουρκική επικράτεια προς την Ευρώπη, με αντάλλαγμα τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στους πρόσφυγες στο έδαφός της.

Επισήμως, η Τουρκία έχει υποδεχθεί πάνω από 3,5 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Βοσνία χθες Τρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι τα τουρκικά σώματα ασφαλείας σταμάτησαν πάνω από 1 εκατομμύριο μετανάστες πριν φθάσουν σε χώρες-μέλη της ΕΕ μεταξύ του 2015 και του 2017. Το «99%» των ανθρώπων που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα εμποδίστηκαν, υποστήριξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook