Μόνο κάποιοι που γνωρίζουν την ύπαρξη των τούνελ θα μπορούσαν να πάνε εκεί – Πολύ δύσκολη η πορεία μέσα στα γερμανικά τούνελ – Βίντεο από το εσωτερικό της σπηλιάς

Πρώτη ενημέρωση 10.24 / Τελευταία ενημέρωση 11.20

Μια τρύπα καλυμμένη από βλάστηση σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον κοντινότερο αγροτικό δρόμο δεν προϊδεάζει την τραγωδία που διαδραματίστηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Μια τρύπα που οδηγεί σε δαιδαλώδη τούνελ  – απομεινάρια από τη γερμανική κατοχή της Κρήτης.

Μέσα σε αυτά τα τούνελ βρέθηκε και ανασύρθηκε νεκρή η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Suzanne Eaton. 

Για να φτάσει κάποιος στην είσοδο της τεχνητής σπηλιάς χρειάζεται να ανέβει σε ένα μικρό ύψωμα λίγων μέτρων, για να δει να ξεπροβάλει μπροστά του η είσοδος. 

Η σπηλιά δεν βρίσκεται στο ίδιο υψόμετρο με την είσοδό της αλλά βαθαίνει απότομα. Μόλις εισέλθει κάποιος στο εσωτερικό της διαπιστώνει ότι ξεδιπλώνεται μπροστά του ένα σκοτεινό δαιδαλώδες τούνελ, σαν μικρός λαβύρινθος που οι “διάδρομοί” του εκτείνονται σε απόσταση και βάθος.

Η σπηλιά είναι τελείως σκοτεινή. Μόνο ρίχνοντας φως μπορεί κάποιος να δει τις σπηλαιώσεις και τις “διακλαδώσεις” της.

Στα χωράφια έξω από την είσοδο έχουν πλέον απομείνει τα υλικά που χρησιμοποίησαν το κλιμάκιο του εγκληματολογικού που ερεύνησε εξονυχιστικά την περιοχή για την πιθανή ανθρωποκτονία και οι άντρες της 3ης ΕΜΑΚ που ανέλαβαν το δύσκολο έργο ανάσυρσης της σορού από βάθος περίπου 60 μέτρων.

Βίντεο/Φωτορεπορτάζ: Τώνια Λιοδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook