Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας αναφέρει πως το σημείο εντόπισαν αλλοδαποί και πως ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. ενώ ο ιδιοκτήτης συνελήφθη.

Αναλυτικά η κα Νατάσσα Μπομπολάκη αναφέρει τα εξής:

“Μέσα σε τρισάθλιες συνθήκες διατηρούσε κάτοικος  της περιοχής Πλατανιά 30 ζώα ,  ενήλικους σκύλους ,  ημιθανή κουτάβια, γουρουνάκια , κουνέλια ,κότες .

Μαζί μου επικοινώνησαν  προχθές αλλοδαποί οι οποίοι εντόπισαν το καλά κρυμμένο μέρος από κλάματα ζώων.

Μεταβήκαμε μαζί στο σημείο , το οποίο αποτελεί μια υγειονομική βόμβα ,απίστευτα βρώμικη κατάσταση , σάπιες τροφές , νερά κατάμαυρα από την βρώμα , τα γουρούνια μέσα σε ένα χολερικό  μέρος , τα κουνέλια σε μικρά καταβρώμικα κλουβιά , αλυσοδεμένα με βαριές κοντές  αλυσίδες βαρυποινίτη τα σκυλιά,χωρίς ίσκιο , βαρέλια χιλιοτρύπητα , σκεύη άθλια και  άδεια από νερό και 8 κουταβάκια ενός μήνα εξαντλημένα από την ζέστη , με την μητέρα τους να μην μπορεί να τα φτάσει λόγω της κοντής αλυσίδας .

Φροντίσαμε λίγο τα ζώα κυρίως δίνοντάς τους νερό .

Όλα αυτά σε μια ευρωπαϊκή λένε χώρα και στον 21ο αιώνα , που δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό αντίθετα  βρίθει ο νομός μας από παρόμοιες καταστάσεις .

Την επομένη το πρωί  υπέδειξα σε κλιμάκιο του Α.Τ. Πλατανιά το σημείο, είδαν την κατάσταση, φωτογράφησαν τα ζώα και σε λίγο εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης και συνελήφθη .

Την ίδια μέρα το απόγευμα οι αλλοδαποί  απομάκρυναν ένα μέρος των σκουπιδιών και με την άδεια της αστυνομίας φροντίζουν τα ζώα .

Γίνεται προσπάθεια να  απομακρυνθούν  όλα τα ζώα , ήδη βρέθηκε χώρος για τα γουρουνάκια ώστε να ζήσουν με αξιοπρέπεια το υπόλοιπο της ζωής τους , χωρίς φυσικά να σφαγούν .

Παρακαλούμε όποιος μπορεί να βοηθήσει τα κουνέλια , τις κότες αλλά και τα σκυλιά .

Δυο εξ αυτών είναι δυο υπέροχα κοκονάκια που έκαναν σαν τρελά με την παρουσία μας εκεί   ζητώντας απελπισμένα να λυθούν από τα δεσμά τους  για τα οποία αναζητείται οικογένεια να τα υιοθετήσει .

Υπάρχει κι ένα πανέμορφο αλλά φοβισμένο πόιντερ .

Όπως μου είπαν οι αλλοδαποί  , οι οποίοι είχαν αναζητήσει και πριν βοήθεια χωρίς όμως αποτέλεσμα  , πριν λίγες ημέρες υπήρχαν κι άλλα κουτάβια  ενός άλλου  θηλυκού σκύλου ,σε άθλια επίσης κατάσταση , νεογέννητα  σχεδόν , τα οποία πλέον δεν υπάρχουν .

Στο σημείο εντοπίστηκαν επίσης δυο  νεκρές γατούλες .

Ζητήσαμε από την αστυνομία να υποδείξει στον ιδιοκτήτη να μην αποκτήσει άλλη φορά ζώα .

Ας βοηθήσουμε όλοι να φύγουν τα ζώα το συντομότερο από εκεί “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook