Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται γύρω από τον θάνατο της Αμερικανίδας βιολόγου

Όπως έγινε γνωστό από τους ιατροδικαστές που ολοκλήρωσαν τη νεκροψία - νεκροτομή το απόγευμα της Τετάρτης, ο θάνατός της προήλθε από απόφραξη των αεροφόρων οδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, το σώμα της 60χρονης βιολόγου έφερε μαχαιριές σε διάφορα σημεία, ενώ φέρεται να της έχουν κόψει και το ένα αφτί. Τραύματα από σφαίρα δεν υπάρχουν.

Ο θάνατός της φαίνεται να προήλθε από την απόφραξη των αεραγωγών, δηλαδή ο δράστης ή οι δράστες να της έφραξαν τη μύτη και το στόμα. 

Το ενδεχόμενο να έχει υποστεί βιασμό θα εξεταστεί εργαστηριακά καθώς το πτώμα βρισκόταν σε αποσύνθεση. Επιπλέον έχει ληφθεί υλικό από σημείο του σώματός της για εξέταση DNA που δεν ανήκει στην ίδια. 

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής έρευνα, η δολοφονία δεν σημειώθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός, καθώς φαίνεται ότι μεταφέρθηκε εκεί ενώ ήταν ήδη νεκρή. Ο δράστης ή οι δράστες, μετέφεραν το άψυχο σώμα της 60χρονης στην στοά, η οποία απέχει περίπου εκατό μέτρα από την είσοδο του Γερμανικού καταφυγίου. 

Επειδή η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη οπότε η ταυτοποίηση έγινε, από στοιχεία που έδωσε ο σύζυγος της και αφορούσαν το ιατρικό ιστορικό της, από την οδοντοστοιχία της, ενώ διενεργήθηκε αξονική τομογραφία, ακτινογραφία. Ακόμα, εξετάστηκαν ουλές και έγιναν και οδοντογράμματα.