Ποιος θα το φανταζόταν ότι με ψωμί του τοστ μπορείτε τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα ένα τέλειο επιδόρπιο. Αυτή η πουτίγκαπραγματικά δεν περνάει απαρατήρητη

Υλικά
400γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα (ράσμπερι, μπλούμπερι, μύρτιλα κ.ά.)
8 φέτες από ψωμί του τοστ άσπρο, μπαγιάτικο
1 κονσέρβα (425γρ.) βύσσινο κομπόστα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Διαδικασία
Βάζετε μία φέτα ψωμιού στον πάτο ενός γυάλινου μπολ ή μιας σαλατιέρας που να χωράει 1½ λίτρο νερό. Καλύπτετε κατόπιν τα πλαϊνά με 5-6 φέτες τοποθετημένες σχεδόν διαγώνια (οι μύτες τους να είναι πάνω από το χείλος του σκεύους και να μισοκαλύπτουν η μία την άλλη).

Βάζετε τα κατεψυγμένα φρούτα σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν και να βγαίνουν οι χυμοί τους (δεν χρειάζεται να βάλετε καθόλου νερό).

Αποσύρετε τα φρούτα από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσουν τα ανακατεύετε με τα βύσσινα και το ζουμί της κομπόστας.

Μεταφέρετε με ένα κουτάλι μίγμα φρούτων με αρκετό ζουμί στο μπολ, φροντίζοντας να μουλιάσουν και οι φέτες ψωμιού. Γεμίζετε τη σαλατιέρα και διπλώνετε με τις γωνίες του ψωμιού που προεξέχουν. Σκεπάζετε το κενό με μια τελευταία φέτα και καλύπτετε την επιφάνεια της πουτίγκας τοποθετώντας ανάποδα ένα πιάτο στην περίμετρο του σκεύους. Βάζετε από πάνω ένα βάρος ώστε να πιέζει το γλυκό (π.χ. ένα κουτί γάλακτος εβαπορέ) και το αφήνετε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον.

Αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα και το σερβίρετε με σαντιγί και το ζουμί από τα φρούτα που περίσσεψε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Elena Jeffrey

Tips
Μπορείτε στο μίγμα των φρούτων να προσθέσετε, όταν είναι η εποχή τους, φράουλες ολόκληρες (αν είναι μικρές) ή κομμένες στη μέση.

Για να βγει πιο εύκολα το γλυκό από το μπολ και πριν το αναποδογυρίσετε στην πιατέλα, περνάτε ολόγυρα (ανάμεσα σε γλυκό και σκεύος) ένα μαχαίρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook