Ένα μήνα περιθώριο δίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για να εξοφλήσουν τα Ταμεία τα χρέη τους προς τα φαρμακεία, διαφορετικά από την 1η Νοεμβρίου και μετά όποιο Ασφαλιστικό Ταμείο δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του, δεν θα πιστώνεται. Στην απόφαση αυτή κατέληξε χθες το βράδυ η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μετά από πολύωρη συνεδρίαση.

Αυτό σημαίνει ότι ασφαλισμένοι των Ταμείων που χρωστούν σε φαρμακοποιούς από συνταγές που έχουν εκτελεστεί, θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στα Ταμεία τους για να πάρουν τα χρήματά τους.

Οι φαρμακοποιοί, επίσης, διαφωνούν ριζικά με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τέτοιου είδους αποφάσεις, σημειώνοντας ότι «μέχρι σήμερα ο φαρμακευτικός κλάδος έχει υποστεί τις περισσότερες συνέπειες εν ονόματι του \”ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων\”, καθιστώντας το ελληνικό φαρμακείο το πιο ανοικτό επάγγελμα στην Ευρώπη».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, αποφάσισε τη συμμετοχή των φαρμακοποιών Αττικής και Πειραιά στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 19 Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας ότι «δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας και την διάλυση του κοινωνικού κράτους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook