Σε διαδοχικά συμβάντα πυρκαγιών κλήθηκε να επέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία το νησί

Η μέρα χθες ξεκίνησε και τελείωσε με φωτιές τις οποίες η πυροσβεστική υπηρεσία στην Κρήτη κλήθηκε να σβήσει. 

Το πρωί, στις 7.30 στην περιοχή Αγίου Μάρκου – Πηγαϊδάκια του δήμου Φαιστού φωτιά έκαψε 60 τμ ξηρά χόρτα σε πρανές οδού. Τη φωτιά έθεσαν σε πλήρη έλεγχο στις 14.30 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα του Π.Κ. Μοιρών.

Το μεσημέρι, στις 14.30 ξέσπασε μικρή φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στις Μουρνιές Χανίων. Η φωτιά ήταν μικρής έκτασης και έσβησε γρήγορα περίπου στις 15.00, από 7 υπαλλήλους με 3 οχήματα της πυροσβεστικής που επενέβη.

Περίπου στις 19.30 στην περιοχή των αρχαιοτήτων Γόρτυς του δήμου Γόρτυνας εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε καλαμιές. Άμεσα επενέβησαν 12 υπάλληλοι με 6 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Λίγα λεπτά πριν τις 22.00 εκδηλωθηκε φωτιά σε γεωργική έκταση 1,5 στρέμματος στη περιοχή Χαράκι του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, στην κατάσβεση της οποίας επιχείρησαν 8 υπάλληλοι με 3 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας/

Τη νύχτα, ξημερώνοντας η Παρασκευή, φλόγες εκδηλώθηκαν σε χώρους απορριμμάτων στην περιοχή της Ασή Γωνιάς στην Αργυρούπολη του δήμου Ρεθύμνης. Στο περιστατικό για την κατάσβεση έσπευσαν 6 υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 οχήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook