Πρώτα οι Ιταλοί, μετά τα σκυλιά, οι μετανάστες τελευταίοι.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, με βίντεο που ανήρτησε στο twitter καλεί τους συμπατριώτες του να λύσουν ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε μετά το κλείσιμο του κέντρου υποδοχής προσφύγων στο Κάρα ντι Μινέο: «να ανοίξουν τα σπίτια τους για τα 117 σκυλιά, που παρέμειναν ως τελευταίοι “ένοικοι” στο Κάρα ντι Μινέο, ή να συμβάλουν στη συντήρησή τους». Κι ας έχουν μείνει «αδέσποτοι» 27 μετανάστες, που μετά την εκκένωση του κέντρου αγνοείται η τύχη τους.

«Πρώτα η Παναγία και οι Άγιοι, τώρα τα σκυλιά, για όνομα του Θεού, είναι κι αυτά ζωντανά και χρήζουν σεβασμού. Αλλά οι άνθρωποι όχι; Θα ήθελα να δείχνει τον ίδιο σεβασμό και για τους ανθρώπους, που εξευτελίζεται η αξιοπρέπειά τους», τόνισε ο ιερέας ντον Λουΐτζι Σκότι, αναφορικά με τις διακρίσεις που αποτολμά ο υπουργός Εσωτερικών.

Για τον Σαλβίνι, όμως το γεγονός ότι ο πρώην «ένοικος» του Κάρα ντι Μινέο, Αντού, βρέθηκε να περιπλανάται σε κατάσταση σύγχυσης, μόνος κι αβοήθητος παρά τα διαγνωσμένα ψυχολογικά προβλήματά του και το ότι άλλοι 27 μετανάστες έχουν «εξαφανισθεί» δεν έχει καμία σημασία. Ο ίδιος αναρτά τις εκκλήσεις του, περιστοιχισμένος από τρία αστυνομικά σκυλιά, την Μπιάνκα, τον Πάμπλο και τον Άρες.

Όπως τονίζει ο ψυχίατρος της οργάνωση Medu Τζουζέπε Κανέλα, «ο υπουργός εγκατέλειψε δεκάδες μετανάστες σε δύσκολη κατάσταση. Οι πιο αδύναμοι αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη τους. Τρέχαμε με τα αυτοκίνητα να τους αναζητήσουμε στους δρόμους. Δύο από τους ψυχικά ασθενείς μας δεν τους έχουμε ανακαλύψει ακόμη. Υπουργέ, ντροπή σου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook