Αναρτήθηκαν οι Γαλάζιες σημαίες στις παραλίες του Δήμου Κισσάμου και συγκεκριμένα  την Πέμπτη  11 Ιουλίου  στην ακτή Μαύρος Μώλος η οποία βραβεύεται για ακτή συνεχή χρονιά και  στην ακτή  Παχειά Άμμος 1 και Παχειά Άμμος 2 που βρίσκονται στα Φαλάσαρνα οι οποίες βραβεύονται για ογδόη  και έκτη χρονιά αντιστοίχως

Οι ακτές βραβεύονται  από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η οποία χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992. Στις  σεμνές  τελετές  έδωσαν το παρών ,ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κισσάμου κ. Κωνσταντουλάκης Βασίλειος, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Κουφακης Μιχαήλ   και η υπεύθυνη του προγράμματος κ Μαρακάκη Βικυ  .

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης επεσήμανε ότι η "Γαλάζια Σημαία αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν αρκεί οι ακτές – ανέφερε ο Δήμαρχος Κισσάμου – να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πρέπει να τηρούνται τα συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook