Αυτή η τάρτα δεν είναι φτιαγμένη με ζύμη αλλά με φύλλο κρούστας, παρέα με μια εύκολη, κρεμώδη γέμιση και φρούτα. Κάτι ανάμεσα σε ανοιχτή μπουγάτσα και κλαφουτί.

Υλικά
200γρ. κεράσια πλυμένα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
200γρ. βερίκοκα πλυμένα, χωρίς κουκούτσια, σε φέτες
1 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
6 φύλλα κρούστας
50γρ. βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για τη γέμιση
70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (½ φλιτζάνι περίπου)
2 αβγά
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. σούπας γεμάτες ζάχαρη
200ml γάλα
1 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
1 κουτ. σούπας βούτυρο, σε κομματάκια
2 καψουλάκια βανιλίνη ή λίγη τριμμένη βανίλια bourbon

Διαδικασία
Πρώτα ετοιμάζετε τα φρούτα: Βάζετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει και κάνει φουσκάλες ρίχνετε τα κεράσια και τα βερίκοκα, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και μαγειρεύετε για 5 λεπτά να μαλακώσουν τα φρούτα. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύετε με μίξερ χειρός, να ομογενοποιηθούν. Την αφήνετε να ξεκουραστεί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί ή ταρτιέρα και στρώνετε τα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και πασπαλίζοντάς τα ενδιάμεσα με ζάχαρη. Το πρώτο και το τελευταίο θα τα βάλετε ανοιχτά, τα υπόλοιπα τέσσερα θα τα βάλετε διπλωμένα στη μέση. Αδειάζετε μέσα το μίγμα της γέμισης και από πάνω τοποθετείτε τα σοταρισμένα φρούτα. Γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και τα βουτυρώνετε τριγύρω.

Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο και να πήξει η γέμιση. Το γλυκό θα φουσκώσει πολύ στο ψήσιμο, αλλά θα ξεφουσκώσει όταν το βγάλετε από το φούρνο.

Σερβίρετε το γλυκό χλιαρό ή κρύο, πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.

Πηγή: olivemagazine.gr