Η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού ενέκρινε το σχέδιο συγχώνευσης με απορρόφηση, της «Βιδάλης Μάρκετ Α.Ε.»

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό ο ΣΥΝ.ΚΑ. Κρήτης το 2018 κατάφερε να σταθεροποιήσει τα οικονομικά του μεγέθη να προχωρήσει σε επενδύσεις και μάλιστα για το 2019 είναι σε εξέλιξη και ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων.

Αυτό επισημάνθηκε στην διάρκεια των εργασιών της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του Προμηθευτικού & Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στα Χανιά.

Στην συνέλευση έγινε απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2018, ανάλυση και έγκριση των Χρηματοοικονομικών καταστάσεων οικονομικής χρήσης 2018 και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της οικονομικής χρήσης 2019.

Επίσης εγκρίθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση, της «Ανώνυμης Εμπορικής Τουριστικής και Κτηματομεσιτικής εταιρείας Βιδάλης Μάρκετ Α.Ε.»

(Δείτε εδώ ολόκληρο το σχέδιο συγχώνευση με απορρόφηση ΣΥΝΚΑ Κρήτης – ΒΙΔΑΛΗΣ)

Ο αντιπρόεδρος του ΣΥΝΚΑ, Δημήτρης Αλεξάκης, σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Το 2018 ήταν μια χρονιά σταθεροποίησης για τον Συνεταιρισμό, στην οποία παρά τις έντονες πιέσεις που δεχτήκαμε από ανταγωνισμό αλλά και γενικότερα τη μεγάλη συγκέντρωση που έχει πλέον ο κλάδος του λιανεμπορίου, καταφέραμε και κρατήσαμε τον τζίρο σταθερό στα 175 εκατ. σε επίπεδο ΣΥΝΚΑ και 187 περίπου σε ενοποιημένους ισολογισμούς και την κερδοφορία σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Οι επενδύσεις το 2018 ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια, ενώ και για το 2019 έχουμε καταστρώσει ένα πλάνο δυναμικών επενδύσεων που θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια. Έχουμε ήδη εγκαινιάσει ένα νέο κατάστημα στο Καστέλι, σε ένα πολύ κεντρικό σημείο δίπλα στο Δημαρχείο και στα σχολεία της περιοχής, ενώ έχει ξεκινήσει μια σημαντική επένδυση επέκτασης – εκσυγχρονισμού του κέντρου logistics της κεντρικής αποθήκης στην Αγιά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook