Αύξηση καταθέσεων, κερδοφορίας και ανάπτυξης  χαρακτήρισαν το 2018 για την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων – Τέλος του έτους έτοιμο το Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων

Ιδιαίτερα θετικός ήταν ο απολογισμός της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων για το 2018, όπως παρουσιάστηκε στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας στα Χανιά.

Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης έγινε ετήσιος απολογισμός του 2018 ενώ εγκριθηκαν οι Οικονομικές Καταστάσεις και τα αποτελέσματα της χρήσης 2018 (δείτε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία).

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλης Μαρακάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως το 2018 ήταν ξεχωριστή χρονιά για την τράπεζα η οποία πέτυχε όλους τους στόχους που είχε βάλει, όπως η αύξηση των καταθέσεων, της κερδοφορίας και της ανάπτυξης.

«Τα κέρδη είναι τριπλάσια από την προηγούμενη χρονιά» είπε ο κ. Μαρακάκης επισημαίνοντας ότι «το μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως καταφέραμε να ξεπεράσουμε το μεγάλο πρόβλημα που έχουν οι τράπεζες, των καταθέσεων. Το 2018 οι καταθέσεις μας αυξήθηκαν πάνω από 20%, ενώ το 2019 ξεκίνησαν με άνοδο 25% έως τις 30 Ιουνίου και θεωρώ ότι θα ξεπεράσουν το 50%…..Είμαστε σε επίπεδα καταθέσεων πριν της κρίσης…»

Απο την συνέλευση εγκρίθηκε η συμμετοχή του Συνεταιρισμού σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών «ΒΙΠΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ Α.Ε.», «ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ.Α.Ε.-SAMARIA» και της αγοράς μετοχών της εταιρείας με την επωνυμία «Ανώνυμη Βιομηχανική Εταιρεία Ανατολή» (ΑΒΕΑ), ενώ μιλώντας ο κ.Μαρακάκης ειδικά για την ΑΒΕΑ και την ΕΤΑΝΑΠ αλλά και για τις ¨παραινέσεις” λόγω της κρίσης οι τράπεζες να μειώσουν τις συμμετοχές τους σε εταιρείες είπε:

Σε ότι αφορά στην δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων και σε κάποια θέματα που υπήρξαν με το Επιμελητήριο Χανίων, ο πρόεδρος της Τράπεζας Χανίων χαρακτήρισε ως μονόδρομο την δημιουργία του Πάρκου στα Κεραμειά γνωστοποιώντας μάλιστα πως οι υποδομές θα έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Σε ότι αφορά στο μεγάλο πρόβλημα τόσο των τραπεζών όσο και της εθνικής οικονομίας, των «κόκκινων δανείων» ο κ.Μαρακάκης ανέφερε πως «δεν μπορούν να ρυθμιστούν από την μια ημέρα στην άλλη».

Παράλληλα επεσήμανε ότι τα «κόκκινα δάνεια» στην Τράπεζα Χανίων είναι κάτω του μέσου όρου των Ελληνικών τραπεζών και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το 2019 η Τράπεζα Χανίων θα έχει σημαντικά οφέλη από την διαχείριση των «κόκκινων δανείων».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook